1.000 nye p-pladser i Køge bymidte

Forslag til ny parkeringsstrategi øger antallet af parkeringspladser med over 1000 nye pladser i Køge Bymidte over de næste ti år med det mål at understøtte byens udvikling.

Artiklens øverste billede
(Arkivfoto. JCJ).

KØGE: Ikke en eneste p-plads nedlægges i Køge Bymidte uden, at der forinden er oprettet mindst én ny plads inden for samme år.

Det er det klare mål for Teknik- og Miljøudvalget, som nu har drøftet forslaget til ny parkeringsstrategi for Køge bymidte. 

Strategien indebærer, at der i løbet af de næste ti år etableres 1000 nye offentligt tilgængelige p-pladser i bymidten til gavn for byens borgere og gæster. Det sker samtidig med, at Køge Kyst i forbindelse med udviklingen af Stationsområdet erstatter de nuværende 475 overjordiske pladser med 775 pladser i p-kældre.

Alt i alt bliver antallet af p-pladser i bymidten vest for jernbanen dermed mere end fordoblet - fra 1215 til i alt 2670 pladser. Hertil kommer 1165 nye p-pladser ved Collstrop-grunden øst for banen.

Hovedelementer i strategien

* Allerede i 2012 satser Teknik-og Miljøudvalget på at etablere 165 nye pladser nær Vestergade, på Kongsberg Alle og ved Blegdammen.

* I 2014 indføres betalingsparkering i bymidten, som skal sikre hurtigere udskiftning af parkerede biler og dermed bedre tilgængelighed for alle. Betalingsparkering er nødvendig for at få mulighed for at finansiere de underjordiske parkeringskældre eller nye p-huse.

* Parkeringspladsen på Kongsberg Alle ligger udenfor betalingszonen og den forventes derfor at blive flittigt anvendt, selvom den ligger lidt længere væk fra bymidten end de øvrige pladser.

* Udvalget har fortsat fokus på muligheden for pendlerparkering ved Køge Station. I takt med at Collstropgrunden omdannes til erhvervspark vil det være nødvendigt at flytte nogle af parkeringspladserne til den nye Køge Nord Station, der åbner i 2018, men der vil blive arbejdet på, at der også nær Køge Station kan skabes nye gode parkeringsmuligheder for pendlerne.

* Udvalget vil også undersøge mulighederne for at indgå aftaler med erhvervsvirksomheder om tilladelse til at anvende deres arealer f.eks. lørdag formiddag, hvor der ikke er ansatte, der benytter disse.

Udvalget har udarbejdet strategien efter et dialogmøde med blandt andet Handelsstandsforeningen i november 2010 og efter to fællesmøder med Økonomiudvalget.

- Vi er i udvalget fuldt opmærksomt på de mange modtagne protester fra Handelsstandsforeningen. Derfor  og går meget gerne i dialog med denne, så vi kan få afklaret de misforståelser om parkeringsforholdene, der desværre er opstået henover sommeren, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Erling Larsen og fortsætter:

- I sidste ende har vi jo kun samme interesse som Handelsstandsforeningen, nemlig at sikre et stærkt og attraktivt handelsmiljø i Køge. Det gælder både for vores eksisterende butikker i bymidten og dem, der kommer til i stations- og havneområdet med Køge Kyst. Efterspørgslen på p-pladser stiger de kommende år, og derfor bliver vi nødt til at tænke i nye baner for at kunne understøtte udviklingen bedst muligt.

- I sidste ende har vi jo kun samme interesse som Handelsstandsforeningen, nemlig at sikre et stærkt og attraktivt handelsmiljø i Køge, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Erling Larsen.

Ikke enige i tallene

- Parkeringsstrategien for Køge er vigtig for hele detailhandelen og vi arbejder i Køge Handelsstandsforening på at fremlægge vores kommentarer til den strategi som Køge kommune nu har fremlagt, siger formand Jørgen Petersen, Køge Handelsstandsforening.

- Vi er ikke enige i de tal som de hele tiden kaster frem men bider os meget fast i, at for hver gang der nedlægges en p-plads i bymidten, skal der erstattes i forholdet 1:1 med en ny plads i bymidten.

- Vi forventer at være færdige med vores kommentarer den kommende uge og vil herefter fremlægge vores forslag til hvad vi mener at løsningen skal være. Men man skal ikke glemme at Køge by i forvejen ifølge den tidligere og nuværende borgmester mangler mere end 300 pladser i Køge centrum, siger Jørgen Petersen.

Parkeringsstrategien er en vigtig forudsætning for at Køge Kyst udviklingsplan kan realiseres. Der holdes en fælles offentlighedsfase om både Udviklingsplan, Kommuneplantillæg og Parkeringsstrategi frem til 16. september 2011, hvor alle borgere og interessegrupper har mulighed for at komme med forslag og indsigelser.

Køge Kommune og Køge Kyst inviterer samtidig alle interesserede til borgermøde den 30. august om de tre initiativer.

- Vi bider os meget fast i, at for hver gang der nedlægges en p-plads i bymidten, skal der erstattes i forholdet 1:1 med en ny plads i bymidten, siger formanden for Køge Handelsstandsforening, Jørgen Petersen.. (Arkivfoto: DS).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.