Højelse-lærere på skolebænken

Højelse skoles lærere tog hul på det nye skoleår i ”Fremtidsværkstedet”

Artiklens øverste billede
Højelse skole. (Foto. JCJ).

HØJELSE: Inden eleverne mødte i skolen efter sommerferien var Højelse Skoles lærere forleden samlet til kursus og evaluering torsdag for at Midtvejsevaluere skolens pilotprojekt ”Den virtuelle skoletaske”, som skolen har arbejdet med i ét år og fortsætter endnu et skoleår 2011/2012.

- Projektet, som indebærer at eleverne i en periode udelukkende anvender netbooks i undervisningen og bruger internetbaserede undervisningsprogrammer og informationssøgning, har vist en betydelig højere motivation for læring og større engagement hos alle elever, fortæller skoleleder Karen Lønstrøm.

Et af udsagnene fra eleverne lød: "Det har været 100 gange nemmere at skrive og 100 gange nemmere at læse lektier". Også forældrene har nydt, at eleverne ikke var svære at få til at læse lektier, og nogle elever har demonstreret, når de skulle aflevere deres netbook igen.

Lærerne arbejdede hele dagen i et ”Fremtidsværksted”, hvor Lektor Phd. Jeppe Bundsgaard fra Danmarks Pædagogiske Universitet førte projektet videre.

Under titlen ”Bryd skolens vægge ned” blev det konkretiseret, hvilke elementer lærere og elever fremover skal fokusere på i projektet:

Bl.a. Autentisk kommunikation, Faglige mål frem for aktivisme, Inddrage og acceptere personlige relationer, og hvordan vi strukturerer og organiserer arbejdet fremover.

- Drømmene fik lov at flyde, inden det igen var tid til at lade utopierne få fodfæste i nogle enkle realistiske statements, som skolen arbejder med i det kommende skoleår, siger Karen Lønstrøm.

En hel dag til faglig udvikling er en gave, så også lærerne har tid til ro og fordybelse.

- At Bibliotek og Medier har ydet økonomisk bidrag til ”Den virtuelle skoletaske” betyder meget for udviklingen af undervisningen på Højelse skole, slutter en tilfreds skoleleder.

pm

Skolens elever arbejder på den Virtuelle skoletaske.
En lærer sidder og arbejder på kursusdagen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.