Øl, lokalhistorie og skoler i Afrika

Artiklens øverste billede
Bryggeriet Braunstein. (Foto. JCJ).

KØGE: Slå flere fuler med ét smæk. Forkæl smagssanserne, få lidt lokalhistorie - og støt et gdt formål.

Lørdag den 3. september kan du således støtte skolebyggeri i Sydsudan og samtidig få noget at vide om Køges historie og komme på besøg på bryggeriet Braunstein på Køge Havn.

Køge samler penge ind til at støtte skolebyggeri i verdens nyeste land, Sydsudan. Det er også et af verdens fattigste lande. Derfor har Køge indgået et samarbejde med Dansk Flygtningehjælp om projektet ”Verdens Flygtninge-2011”, hvor der med en række initiativer vil blive samlet penge ind til at støtte det trængende lands fremtid.

Skolerne i området består som oftest af mudder og strå og kan ikke rumme alle børn. Skolerne mangler også toiletter og vandforsyning. Undervisningen foregår ofte ude i det fri under et træ. Bedre skoler skal give bedre undervisning af børnene og i sidste ende give dem bedre mulighed for at klare sig i fremtiden.

Ubeskåret til formålet

Projektet har i samarbejde med bryggeriet Braunstein og Køge Arkiverne arrangeret et særligt tilbud til et begrænset antal deltagere. Pakken indeholder en vandring på Tråden med arkivleder Birte Broch som guide og et besøg på bryggeriet Braunstein.

- Prisen for at deltage er 200 kr., som ubeskåret går til det gode formål i Sydsudan. Beløbet indbetales på kontonummeret Spar Lolland, Køge afdeling  0696  0002803070, oplyser kulturkonsulent Per Sørensen, Køge kommune.

Du skal huske at mærke indbetalingen med navn, telefonnummer og datoen 03.09.  Beløbet skal være modtaget senest den 26. august kl. 12.

Herefter skal du blot møde op ved Klapbroen kl. 13.00.

- Turen begynder ved Klapbroen kl. 13.00, hvor arkivleder Birte Broch vil være historisk guide på en vandring rundt på Søndre Havn. Vandringen følger ”Tråden”, den nye stiforbindelse mellem by og havn.  Her vil deltagerne få historien om udviklingen på Søndre Havn, siger Per Sørensen.

Kl. 14 byder bryggeriet Braunstein velkommen til et besøg i smagsrummet. Deltagerne smager på den gode øl, og Michael Poulsen fortæller om den spændende lokale virksomhed.

- Vi håber, rigtig mange vil være med til at støtte det gode formål og samtidig få en god oplevelse selv. Pladserne bliver fordelt efter ”først til mølle” – princippet, slutter Per Sørensen.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.