Bjørnekloen er en plage i Ejby Mose

- Pinlig sag for Køge Kommune, siger borger fra Ejby ved Lille Skensved, der har sendt åbent brev til Køge kommune om problemet.

Artiklens øverste billede
Bjrnekloen skaber problemer ved Ejby Mose.(Colourbox).

EJBY: Køge Kommune har jævnligt været i medierne for at fortælle ejere af jord befængt med kæmpe-bjørneklo, hvordan disse skal bekæmpes.

For nogle år siden var således et stort markareal groet til med bjørneklo lige udenfor Ejby Moses sydlige del ved Lille Skensved. Dette område er nu renset af grundejeren og fri for den uønskede plante. Det kan altså lade sig gøre.

Men det står rigtig skralt til med bekæmpelse af bjørneklo på kommunens egne jordbesiddelser.

- Således på et jordlod ejet af Køge Kommune beliggende i et stykke  inde i Ejby Mose og det strækker sig ud på marken lige udenfor den nordvestlige del af mosen. Her er en ”prægtig” skov af bjørneklo på flere hundrede m2, som lige nu er fyldt med store skærme med snart modne frø, fortæller Inger Jørgensen fra Ejby ved Lille Skensved til Lørdagsavisen.dk.

Problemet træder så meget tydeligere frem nu, hvor en lokal landmand har købt en del af samme mark og adskilt de to jordstykker af en ridesti. Her har også været en del bjørneklo, men Inger Jørgensen har set den nye ejer grave bjørneklo op i foråret på sit nyerhvervede jordstykke, og nyerhvervelsen  fremtræder nu fint renset.

- Det ville være på sin plads om Køge Kommune som minimum straks fjernede og afbrændte alle frøskærmene på bjørneklo på deres egen jordlod i nævnte område, og dermed levede op til den målsætning, der står på kommunens egen hjemmeside om bekæmpelse af bjørneklo på egne arealer: ”Vi fejer for egen dør". Og så i øvrigt bevarede opmærksomheden på arealet over de kommende år. For en plante kan producere 20.000 frø pr. år, og et frø kan overleve i jorden i 10 år. Jo længere man venter, jo større bliver problemet altså, siger Inger Jørgensen, der har sendt et åbent brev om problemet til Køge kommune.

- Vil man have syn for sagn, kan man bevæge sig ud for enden af Engvej i Ejby og kigge ud over marken mod vest og sydvest eller gå op på åsen, der løber parallelt med Engvej, hvor man får det store overblik, hvis man da ikke vælger at følge ”vandværksvejen” ud gennem mosen, oplyser Inger Jørgensen.

- I samme forbindelse skal det nævnes, at der langs med Køge å-stien og dermed Køge å også er arealer, der er forurenet med bjørneklo. På kommunens hjemmeside fremgår det, at her starter  bekæmpelsen i 2012. Det ser vi også frem til. Måske er det ikke kommunens ansvar hele vejen her, at bjørnekloen bliver fjernet, men det er dog kommunens opgave at holde øje med, de respektive grundejere får det gjort, slutter Inger Jørgensen, der imødeser et svar på, hvornår bekæmpelsen af kæmpe-bjørnekloen går i gang på det jordlod inde i og udenfor Ejby Mose, som er beskrevet her, og som ejes af Køge Kommune.

(Colourbox).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.