Positive tendenser hos DiBa

Plus i DiBa efter 1. halvår

Artiklens øverste billede
Adm. direktør i DiBa Petter Blondeau.

REGNSKAB: Halvåret gav et stort overskud på næsten 63 mio. kr., hvilket blandt andet skyldes indtægter fra salget af DiBa Forsikring. Basisindtjeningen udvikler sig bedre end forventet, og bankens solvens er p.t. blandt de højeste i Danmark.
 
DiBa solgte tidligere på året sit forsikringsselskab til Købstædernes Forsikring, og handelen har påvirket resultatet med godt 87 mio. kr. i 1. halvår.
 
Et område, der trak i den anden retning 1. halvår, var kursreguleringer. Renten steg, og det betød blandt andet kursfald på realkreditobligationer. Sammen med et kurstab på virksomhedsobligationer blev det til et minus på lidt over 26 mio. kr. i kursreguleringer.
 
- Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er et af den slags minusser, man må leve med under de gældende konjunkturer og markedsbetingelser, siger adm. direktør Petter Blondeau.
 
Et andet minus, som DiBa måtte leve med, var, at der skulle betales et ekstra bidrag på knapt 5 mio. kr. til Indskydergarantifonden som følge af udviklingen i Fjordbank Mors.

Basisindtjeningen lever op til forventningerne

Hjulene snurrer fortsat ikke så stærkt i samfundet. Boligmarkedet har været meget trægt i 1. halvår, og både forbrugere og virksomheder holder igen. Aktivitetsniveauet i samfundet er med andre ord lavt, og det påvirker bankerne.
 
- Vi kan godt mærke, at tingene ikke går så stærkt i øjeblikket, men vi har alligevel været i stand til at præstere en basisindtjening, der er lidt bedre, end de forventninger, vi havde ved årets start, siger Petter Blondeau.

- Det skyldes blandt andet, at vi nu høster frugterne af vores effektiviseringer. Vores samlede driftsomkostninger er faldet med over 10 % i forhold til for et år siden.
 
Selv om resultaterne er, som de skal være, justerer DiBa sine forventninger til årets samlede basisindtjening. Det er der en logisk forklaring på.
 
- Det skyldes, at DiBa Forsikring er solgt, og derfor indgår indtjeningen fra forsikringsdriften ikke længere i basisindtjeningen. Der vil i stedet være et afkast af overskuddet fra handelen, og disse indtægter indgår i det samlede resultat, men altså ikke fuldt ud i basisindtjeningen. Så det er blot noget bogføringsteknisk. Herudover har det ekstra bidrag, vi har måttet betale til Indskydergarantifonden, påvirket basisindtjeningen. På denne baggrund justerer vi vores forventninger til årets samlede basisindtjening fra 50-60 mio. kr. til 40-50 mio. kr., siger Petter Blondeau.

Positive tendenser

DiBa har i 1. halvår haft nedskrivninger på kundernes udlån på 17,5 mio. kr., og det er et fald på 7 mio. kr. i forhold til 1. halvår 2010. Banken forventer, at de samlede nedskrivninger for hele året vil være markant under sidste års niveau.
 
Et andet område, der også bevæger sig i den rigtige retning, er indlånet, der er steget med over 100 mio. kr. i 2. kvartal efter at have været faldende i en periode. Indlån udgør 3.342 mio. kr. og udlån 3.533 mio. kr. Banken har således fortsat en god balance mellem ind- og udlån, hvilket er vigtigt i disse tider, hvor det er både svært og dyrt at skaffe likviditet.
 
Salget af DiBa Forsikring har polstret banken yderligere, således at DiBas egenkapital efter 1. halvår er steget til 550 mio. kr. mod 487 mio. kr. ved årets start. Solvensen er nu oppe på næsten 20 %, eller 2½ gange så meget som loven kræver, og dermed er DiBas solvens p.t. en af de højeste i Danmark.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.