Køgespejdernes hidtil mest ambitiøse program

Blandt de mere udfordrende aktiviteter er næste års store udlandstur, der går til Island.

Artiklens øverste billede
Fra instruktørkursus ved Bornholm juli 2011.

KØGE: Køgespejdernes afdeling for de unge spejdere mellem 12 og 15 år, har netop præsenteret deres hidtil mest ambitiøse program.

Programmet spænder virkelig bredt, lige fra hyggeture i en spejderhytte, over havkajaksejlads til sommerlejr i Island næste sommer.

Køgespejdernes gruppeleder Peter Erkmann fortæller, at det er meget bevidst, at der er stor bredde i aktiviteterne.

- Vi oplever at en gruppe unge mellem 12 og 15 år har meget forskellige ønsker og behov. Derfor sammensætter vi vores aktiviteter, så der både er sociale hyggeaktiviteter, der er konkurrenceprægede aktiviteter og der er udfordrende aktiviteter.

Blandt de mere udfordrende aktiviteter er næste års store udlandstur, der går til Island. Her afholder de islandske spejdere en national lejr, hvor de inviterer spejdere fra andre lande med, og her vil Køgespejderne deltage. Her vil de opleve hvordan spejdere holder aktiviteter i et land, helt uden skove, men hvor der til gengæld er vulkaner, fjeld, gletsjere, varme kilder og mange andre spændende naturfænomener.

Til de udfordrende aktiviteter hører også ugentlige havkajakaktiviteter. Køgespejderne har nemlig investeret i 10 havkajakker, som spejderne får mulighed for at benytte, til kortere og længere ture.

Køgespejderne har uddannet 12 frivillige instruktører, til at varetage havkajakaktiviteterne. De frivillige instruktører vil løbende uddanne sig og de tilbyder også de øvrige ledere fra Køgespejderne, at komme på spændende kajakture

- Det er nemlig vigtigt at give de frivillige ledere nogle spændende oplevelser sammen, hvis man vil tiltrække og fastholde de frivillige i foreningerne, fortæller Peter Erkmann.

Adventure-løb

Blandt de konkurrenceprægede aktiviteter er tilbud om at deltage i større landsdækkende adventure-løb, hvor spejdere fra hele landet mødes for at konkurrere i forskellige færdigheder. Sådanne adventure-løb strækker sig typisk over en weekend, med meget lidt søvn - men til gengæld med mange fysisk og psykisk udfordrende oplevelser, i den danske eller svenske natur.

Alene i efteråret får spejderne tilbudt to forskellige adventure-løb i Sverige og i januar er der et rigtigt vinter adventure-løb, hvor der bliver brug det varme tøj og en masse gå-på-mod.

Spejderne deltager også i Ecco Walkathon, hvor de med deres deltagelse bidrager til at støtte natur og miljø, sundhed og sund livsstil.

Traditioner

Der er selvfølgelig også fokus på de mere traditionelle spejderaktiviteter, idet emner som samarbejde, planlægning, kort/gps/kompas, førstehjælp m.v. også fylder en hel del i programmet.

De unge skal således lære selv at planlægge og gennemføre både endagsaktiviteter og ture på flere dages varighed. I begyndelse med hjælp fra de voksne ledere, men efterhånden lærer de, at klare opgaverne helt på egen hånd.

Den 100 år gamle spejder-pædagogik kaldet ”Learning-by-doing” er stadig lige aktuel. Man lærer bedst ved at prøve tingene – i stedet for at læse om dem.

- Så gennem disse aktiviteter lærer de unge at planlægge, koordinere, projektledelse, turledelse og meget andet, der både er vigtigt som spejder, men bestemt også i både uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet efterfølgende, slutter gruppeleder Peter Erkmann, Køgespejderne.

Sæsonen begynder den 20. august, hvor de byder velkommen til 8 nye unge spejdere.

Læs mere på www.adventurescouts.dk.

 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.