Budgetforslag er nu i offentlig høring

Budgetmaterialet omfatter blandt andet 81 konkrete forslag til besparelser, effektiviseringer og omprioriteringer, som er udarbejdet af kommunens forvaltninger.

Artiklens øverste billede
- Vi skal generelt indstille os på, at løbende justeringer og omprioriteringer i vores budgetter – og dermed den aktuelle service - er blevet et vilkår for at kunne drive en stor kommunal virksomhed, siger kommunaldirektør Peter Frost Køge kommune. (Arkivfoto).

KØGE: Køge Kommune har i dag, mandag, sendt materialet til budget 2012-15 i offentlig høring frem til 26. august.

Alle interesserede kan her kommentere på de 81 konkrete forslag til besparelser og omprioriteringer.

Borgere og brugere får dermed lejlighed til at give deres besyv med i budgetlægningen for Køge Kommune de kommende år, hvor forvaltningen i dag har sendt materialet til det kommende budget i offentlig høring fire uger frem. Køge Byråd besluttede tidligere på året en spare- og omprioriteringsramme på 40 mio. kr., som budgetmaterialet afspejler.

- Det er heldigvis en noget anden budgetøvelse, Køge Kommune står over for i år - sammenlignet med 2010, hvor Byrådet vedtog besparelser for knapt 190 mio. kr. 40 mio. kr. svarer til det niveau, vi kendte før finanskrisen – og skal også ses i forhold til et samlet budget på 3,2 mia. kr. Men det ændrer selvfølgelig ikke det faktum, at der på mange områder allerede er skåret meget ned de sidste år, og at selv mindre besparelser derfor kan mærke”, siger kommunaldirektør Peter Frost.

- Vi skal generelt indstille os på, at løbende justeringer og omprioriteringer i vores budgetter – og dermed den aktuelle service - er blevet et vilkår for at kunne drive en stor kommunal virksomhed. Og ved netop at ændre løbende kan vi forhåbentlig undgå de helt store hestekure fremadrettet, tilføjer kommunaldirektøren.

81 konkrete forslag

Budgetmaterialet omfatter blandt andet 81 konkrete forslag til besparelser, effektiviseringer og omprioriteringer, som er udarbejdet af kommunens forvaltninger. Forslagene går på tværs af hele kommunen og rummer samlet set besparelser for 40 mio. kr. 

- Det er vigtigt at understrege, at budgetforslagene alene er et administrativt bidrag og altså ikke politisk behandlede endnu. Derfor er det også nu i høringsperioden, at brugere og borgere skal komme på banen med deres synspunkter, inden politikerne tager over. Nogle administrative forslag vil således kunne glide ud i den videre proces, hvor Byrådets politiske partier også selv kan spille ind med alternative forslag frem mod budgettets endelige vedtagelse i oktober, fortæller Peter Frost.

Udover Spare- og Omprioriteringskataloget består budgetmaterialet også af en resultatopgørelse, forslag til driftsbudget, investeringsoversigt, takstblad og generelle budgetbemærkninger.

Høring frem til 26. august

Hele budgetmaterialet ligger frit tilgængeligt på Køge Kommunes hjemmeside, www.koege.dk/budget2012 - og kan også ses hos Borgerservice i Borup og i Køge og på kommunens biblioteker.

Alle interesserede er velkomne til at give bemærkninger til budgetmaterialet i form af et høringssvar, som skal sendes skriftligt til Køge Kommune – senest den 26. august 2011.

Køge Byråd vedtager endeligt budget 2012-15 tirsdag den 4. oktober. 

pm
 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.