1.200 vælgere flytter til nyt valgsted

Valgstederne i Jersie og Solrød Forsamlingshuse er nedlagt.

Artiklens øverste billede

SOLRØD: Når statsminister Lars Løkke Rasmussen på et tidspunkt i løbet af sensommeren/efteråret udskriver næste folketingsvalg vil 1.200 af Solrød Kommunes knap 16.000 vælgere flytte valgsted.

Det omfatter vælgere fra Solrød og Jersie landsbyer og landet mellem landsbyerne og Havdrup. Alle andre vælgere i Havdrup og ved Solrød Strand fortsætter med at stemme, hvor de plejer.

Flytningen til nye valgsteder er en konsekvens af Byrådets budgetbeslutning i oktober 2010 om at samle de tidligere 5 valgsteder - Solrød Idrætscenter, Munkekærhallen, Havdruphallen, Jersie Forsamlingshus og Solrød Forsamlingshus - på 3 valgsteder: Solrød Idrætscenter, Munkekærhallen og Havdruphallen. Valgstederne i Jersie og Solrød Forsamlingshuse er derfor nedlagt.

Baggrunden for samlingen er en besparelse på 65.000 kr. pr. valg. Med Solrød Kommunes vanskelige økonomiske situation prioriterede Byrådet i 2010 at effektivisere dette område frem for i endnu højere grad at gennemføre besparelser på områder, som mere dagligt berører borgerne.

Som udgangspunkt sammenlægges Jersie Forsamlingshus med Solrød Idrætscenter og Solrød Forsamlingshus med Munkekærhallen. Med indførelsen af digitale valglister ved de sidste 2 valg kan de 3 valgsteder uden problemer rumme de ekstra vælgere.

Digitale valglister betyder, at det tager meget kortere tid for vælgerne at aflevere sit valgkort og blive fundet på valglisten, hvilket igen medfører kortere køer.

De nuværende Jersie og Solrød distrikter er historisk betingede og afspejler den løbende udbygning af kommunens landområder. Det betyder bl.a. at nogle naboer og genboer har stemt på hvert sit valgsted.

Af hensyn til vælgerne justeres grænsen derfor mellem især Havdrup Distrikt og h.h.v. det nye Munkekær distrikt og det nye Solrød Idrætscenter-distrikt.

Skillelinien flyttes mere mod øst, således at en større del af landområdet vest for landsbyerne kommer til at indgå i Havdrup distrikt. Fordelene er, at naboer i større udstrækning har samme valgsted, og at afstanden for de fleste bliver så kort som muligt.

Fra nord omfatter det en skillelinie midt imellem Gl. Havdrup og Solrød Landsby mod en tidligere skillelinie tættere på Gl. Havdrup.

En skillelinie mellem Havdrup og Jersie, hvor Naurbjerg og landområdet ved Kirke Skensved kommer til at indgå i Havdrup distrikt. Før indgik Naurbjerg i Jersie distrikt.

En skillelinie mellem Solrød og Jersie landsbyer, hvor hele området omkring krydset Tykmosevej og Yderholmvej nu indgår i Munkekær distrikt. Før indgik nogle af bebyggelserne i Jersie distrikt.

Inden valget modtager alle vælgere et valgkort, som skal medbringes på valgstedet. På valgkortet vil der stå, hvilket valgsted den enkelte skal stemme ved.

For gangbesværende vælgere vil der fortsat være mulighed for kørselsordning fra hjem til valgsted eller for brevstemning i hjemmet. Derudover er der åbent for brevstemning på rådhuset for alle i ugerne op til valget.

www.solrod.dk vil der umidelbart efter udskrivning af valget være flere informationer, som løbende bliver opdateret frem til efter valget. Her kan man også via et link i store træk til at se, hvor de nye valgdistrikter går. De "grønne" vælgere er tidligere Jersie Forsamlingshus-vælgere, mens de "blå" vælgere er de tidligere Solrød Forsamlingshus-vælgere.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.