Hårlev skal tilbage til at være en aktiv by

Velbesøgt borgermøde på Hårlev Kro tirsdag aften, hvor mange gode idéer til at "genføde" byen blev kastet på bordet.

Artiklens øverste billede
Hårlev Bygade. (Foto. DS).

HÅRLEV: Hårlev - stationsbyen mellem Køge, Fakse og Store Heddinge - skal igen være en by der kan tilbyde sine borgere og besøgende et aktivt og velassorteret udbud af butikker. En by, hvor der virkelig sker noget.

- Det er jo ingen hemmelighed, at det sidste halve års tid har Hårlev oplevet en række triste forretningslukninger. I den senere tid har man blandt folk hørt Hårlev omtalt som en "spøgelsesby", den er ved at "lukke ned" o.s.v. Men ikke desto mindre er det rigtigt, at dette vil ske, hvis der ikke snarest sker noget, sagde statsaut. ejendomsmægler og valuar Søren Viborg fra EDC-KBA i Hårlev til Lørdagsavisen.dk i sidste uge.

Udtalelsen kom som optakt til et borgermøde, som medlemmer fra Tryggevælde Erhvervs- og Handelsstandsforening havde taget initiativ til. Mødet blev afholdt på Hårlev Kro tirsdag aften den 5. juli.

Ca. 50 personer mødte op til borgermødet, der havde til hovedformål at få belyst, hvorfor Hårlev som handelsby er ved "at gå død" - og hvad kan der gøres for at forhindre dette og få genskabt byen som en livlig, attraktiv by at handle i?

Mødet blev gennemført i en positiv ånd, hvor alle, der var mødt frem, virkelig brændte for at få Hårlev på fode igen.

- Vi fik en god, saglig og livlig debat, hvor der blev kastet mange gode idéer på bordet. Blandt de mange ønsker kan nævnes længere åbningstider i byens butikker, så de lokale kan nå hjem fra arbejde udenbys og gøre deres indkøb. Der blev efterlyst plads til specialforretninger der kunne trække flere udenbys handlende til. Personalet i butikkerne yder en god service og giver kunderne en god oplevelse der giver dem lyst til at vende tilbage. Mere skiltning blev også efterlyst, så folk kan se hvad byen har at byde på. Og så skal byen shines gevaldigt op flere steder - bl.a. er området omkring Hårlev Station ved at være en skændsel for byen, fortæller Carsten Weidemann fra Blomsterhuset i Hårlev, som var én af initiativtagerne til tirsdagens borgermøde.

Konklusionen på mødet blev, at man fik nedsat en arbejdsgruppe, der nu ud fra borgermødet skal i arbejdstøjet og arbejde fremadrettet mod "et nyt Hårlev". Første gang arbejdsgruppen træder sammen bliver den 9. august.

Arbejdsgruppen består af Bjarne Kærbo, Flemming Olesen, Ingrid og Arne Kjeldsmark, Sanne Hansen, Lars Hansen, Charlotte Wagner og Bjørn Ringsted samt de erhvervsdrivende Johnny Andersen fra Johnnys Cykelreparation, Mogens Larsen fra Staxen Boghandel, Birgitte Nyboe Christensen og Claus U. Lauritzen fra Hårlev Kro samt Carsten Weidemann fra Blomsterhuset.

- Èt af arbejdsgruppens store opgaver fra start bliver at gå videre med idéen om at genetablere den engang så velfungerende Hårlev Borger- og Håndværkerforening. Foreningen, der har ligget i dvale i en årrække, stod i tidernes morgen for bl.a. aktiviteter og markedsføring af byen, slutter Carsten Weidemann.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.