Solrød tager omsorg for gravide

Sundhedsplejerskerne i Solrød Kommune kan efter henvisning tilbyde at komme på graviditetsbesøg i hjemmet.

Artiklens øverste billede
(Ill. foto: Colourbox).

SOLRØD: At finde ud af, at man er gravid, oplever de fleste som noget unikt, men for andre kan det opleves med meget blandede følelser, uanset om det er første eller efterfølgende barn, man venter.

Når man er gravid, tilbydes man flere konsultationer hos den praktiserende læge samt hos jordemødre, enten på jordemodercentre eller på sygehuset. Jordemoderen eller egen læge kan henvise gravide til sundhedsplejerskerne, hvis I/de oplever et behov herfor.

Sundhedsplejerskerne i Solrød Kommune kan efter henvisning tilbyde at komme på graviditetsbesøg i hjemmet. Mange oplever, at det er trygt og godt, at det kan foregå hjemme hos dem selv i de vante omgivelser. Kæresten/manden eller en anden fra et tæt netværk har således også mulighed for at deltage.

I et graviditetsbesøg kan familien og sundhedsplejersken lære hinanden at kende, opbygge tillid så det bliver lettere at få sat ord på sine bekymringer omkring graviditeten, det at skulle være mor, parforholdet, søskende jalousi og hvordan søskende kan reagere på et lille nyt barn i familien.

Det er også muligt at snakke om tiden efter fødslen, forventninger til forældrerollen, hvordan det kan opleves at komme hjem med det lille barn, forventninger til amning og praktiske råd om søvn, pusleplads til barnet mv.

Der kan også blive drøftet emner som f.eks. realistiske forventninger til det lille barn - hvornår må et lille barn passes af andre osv. Hvordan var jeres egen barndom - og er der noget I vil gøre anderledes, når I selv skal være forælder?

Fødselsdepression, hvad er det og hvem får det, hvordan opleves det? Sundhedsplejersken  kan støtte op om forældrene og dit lille barn.

Sundhedsplejerskerne i Solrød Kommune kan give forældre råd og vejledning samt støtte både før og efter fødslen, da sundhedsplejersken har en faglig uddannelse med uddybende kendskab til relationer og samspil mellem forældre/barn, de specifikke problematikker og bekymringer der kan opstå i en familie samt børns udvikling.

Sundhedsplejersken kan således hurtig hjælpe, så man som familie får en god start og relation til dets lille barn.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.