Skal der en ulykke til før der sker noget?
Borgere på Nylandsvej ønsker fartbump eller chikaner på strækningen fra Ølsemaglevej til Egedesvej
KØGE: Borgere på Nylandsvej i Ølsemagle – specielt på strækningen fra Ølsemagle mod nord til Egedesvej – frygter med rette, at der en dag vil ske en alvorlig ulykke på strækningen.
Bekymringen begrundes af at det omtalte stykke vej – på grund af den meget lige strækning der giver mulighed for rigtigt at ”trykke den af”– næsten dagligt benyttes til ræs med crossmaskiner, motorcykler og special lavede biler. Udover den daglige trafik der ikke synes at blive mindre i fremtiden, eftersom at der for nylig er godkendt yderligere almene boliger i området ved Søparken, ligesom den kommende nye togstation og motorvejstilkørsel ved Egedesvej vil øge trafikken på vejen.
På strækningen ligger både legepladser, daginstitutioner og skole – hvilket bevirker at mange børn og unge dagligt skal krydse vejen flere gange. Det giver forståeligt nok bange anelser hos den voksne del af befolkningen.
Èn af borgerne, Per Bendiks der selv er far til to mindreårige børn, har for nylig taget initiativ til at tilskrive Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge kommune, og fremstillet et forslag om opsætning af fartbump eller anden form for trafikchikane på strækningen.
Men det fik han ikke meget ud af.
- Svaret fra kommunen var, at der ikke i øjeblikket er planer om at etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger på strækningen. I komunens trafik- og miljøplan er prioriteret en række trafiksikkerhedsprojekter til udførelse. Disse projekter er prioriteret efter bl.a. mængden af trafikuheld, hastighed m.m. Fra kommunens side har der været fokus på først at lave tiltag på de uheldsbelastede steder, fortæller Per Bendiks til Lørdagsavisen.dk
Og det undrer ham.
- På sydsiden af Nylandsvej er der masser af forhinderinger. Hvorfor er disse ikke fortsat på det sidste stykke. Og hvorfor kan der ikke etableres nogen på den nordligste del af Nylandsvej. Er det virkelig meningen at der skal ske et uheld før dette forslag bliver prioriteret? Ud fra kommunens svar kan jeg næsten konkludere at trafiksikkerhedsprojekter blive besluttet bag et skrivebord med baggrund af nogle statistikker, siger Per Bendiks.
Set i lyset af, at Per Bendiks er en af de der også står bag en række opkald til politiet for at anmelde diverse ræs på strækningen og afbrændinger af biler, så bør dette vel også indgå i beslutningsprocessen, mener han.