Der er altid ensolstråle mellem regnbygerne…!

Kære læser!

Velkommen tilbage fra ferie…!

Jeg skrev for et par år siden, at det burde være en menneskeret, at holde mindst 4 ugers sammenhængende sommerferie – men det har jeg ikke selv kunnet leve op til i år. Jeg vil ikke sige – desværre! – for årsagen var en glædelig begivenhed.

Nu er jeg jo kommet i den alder, hvor man ikke (så skal man da hedde Klaus Pagh) selv sætter børn i verden, men jeg har haft den glæde at blive morfar i løbet af sommeren…!

De kommer jo ud, når de selv vil, sådan nogle størrelser – men de er bestemt også værd at vente på!

I hvert fald hende, som vi har fået…!

Men det har betydet, at det har været lidt svært at planlægge ferien, og som så mange andre, kan jeg ikke bare selv lige bestemme, hvornår jeg vil holde ferie – så det blev til de sidste 14 dage af juli, og så må resten komme senere…

Det har jo så til gengæld givet mulighed for at kunne gå rundt og brokke sig lidt over de mange p-pladser, som Køge Kommune har solgt til Køge Kyst, og som kommunen efterfølgende skal erstatte i forholdet 1:1.

Det vil kommunen også rigtig gerne gøre, men inden da, vil man nedlægge nogle pladser på Torvet, og efterfølgende vil man ændre i normerne, så de ca. 300 pladser, som kommunen i forvejen skylder i bymidten, lige pludselig er glemt.

Det kan få enhver, der beskæftiger sig med handel op i ”det røde felt”. Samtidig lukker man nogle veje, vil gennemføre en ”dækningsafgift” for de butikker, som ønsker at udstille varer på fortov o.s.v.

Alt sammen bliver offentliggjort lige før, midt i og umiddelbart efter sommerferien.

Så var det nok meget godt, at man alligevel ikke var på ferie i mere end de nævnte 14 dage, for ferien ville alligevel have været ødelagt.

Det virker faktisk som om man fra kommunal side, helt bevist, har forsøgt at ”snige” noget igennem. Det nægter jeg dog at tro på, så lad det ligge…!

På en måneds tid er det blevet til langt over 8000 underskrifter på, at borgerne i Køge og omegn ikke ønsker at få nedlagt og lukket flere veje i midtbyen, før kommunen har etableret nye, torvenære p-pladser.

Nu skal alt dette igennem så mange udvalg, at der næppe kan ske noget på den front i indeværende år, men det er rart at få taget hul på, inden Køge Kyst går i gang med deres projekt i efteråret 2012, som vil gøre Køge by dobbelt så stor!

Jeg tror også på, at politikerne i Køge Kommune er så fornuftige, at de vil lytte til de gode argumenter om, at det ikke kan hjælpe noget, at man vil fordoble antallet af kvm butikker i centrum, uden at erstatte alle nedlagte p-pladser med nye, samtidig med, at den nye bydel må sørge for at få deres egne p-pladser.

For med dobbelt så mange kvm butikker, skal der nok også sådan ca. dobbelt så mange kunder hertil, og det kan altså ikke hjælpe noget, at man bilder sig selv ind, at de kommer på cykel hertil fra Haslev, Ringsted og Greve…

Derfor er de handlendes protest ikke bare rettet mod nedlæggelse af nogle p-pladser på Torvet, og indførelse af en ”dækningsafgift” for udstilling af varer på fortove. Protesten skal ses i en helhed, hvor man forringer vilkårene for den eksisterende detailhandel, pålægger afgifter og samtidig giver den nye bydel i bl.a. Køge Kyst, bedre forhold.

Derfor protesteres der allerede nu…der skal en dialog til – den har vi aftalt – og den bruger vi den kommende tid til, mens alle forslag er i høring.

Indtil da kan vi glæde os over, at Køges egen ”Berlinmur” står for fald, så midt i den trist sommer med alt, alt for meget regn, er der jo alligevel en solstråle derude…

- rigtig go´ weekend!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.