"Kvinder med kant" mødte "Fire stærke mænd"

Artiklens øverste billede
Fra venstre mod højre ses: Rasmus Helveg Petersen (R), Christian Plank (SF), Jan Wammen (V), Mikkel Lundemann Jensen (K), Brigitte Klintskov Jerkel (K), Liselott Blixt (DF), Bodil Kornbek (S) og Meta Fuglsang (SF).

VALG 2011: Op til valget har to debatpaneller turneret rundt i Region Sjælland.

"Kvinder med kant" består af folketingskandidaterne Brigitte Klintskov Jerkel (K), Meta Fuglsang (SF), Liselott Blixt (DF) og Bodil Kornbek (S).

"Fire stærke mænd" består af folketingskandidaterne Christian Plank (SF), Mikkel Lundemann (K), Rasmus Helveg Petersen (B) og Jan Wammen Dam (V).

De havde forleden sat hinanden i stævne til en politisk debat i anledning af folketingsvalget på Greve rådhus.

På debatmødet begrundede hver kandidat, hvorfor krydset den 15. september skulle sættes ud for dem.

Brigitte Klintskov Jerkel (K) er opstillet i Greve kredsen og har gennem en årrække været i Greve byråd, herunder formand for børne- & ungeudvalget, ansat i Jobcenteret i Køge kommune som socialrådgiver og erfaringen med arbejdet som politiker og medarbejder i en kommune, vil Brigitte Klintskov Jerkel (K) gerne bringe ind i folketinget.

- Jeg vil arbejde for en tryg hverdag gennem en konsekvent retspolitik, ansvarlig økonomisk politik og løbende udvikling af folkeskolen.

Meta Fuglsang (SF) syntes de gode ønsker står i kø hos blå blok, men hvad vil
de betale med. Det er for SF et afgørende valg og derfor giver SF kun ærlige svar og det koster at have velfærd, derfor har SF sammen med S fremsat en fair løsning.

Liselott Blixt (DF) sagde at en S/SF regering vil give alt for åbne grænser ligesom sidste gang de var ved
magten.

I Greve, hvor Liselott Blixt bor og sidder i byrådet, kæmper kommunen med ghetto problemer, der er en direkte årsag fra S/SF tiden med de åbne grænser. Politiken skal fastholdes og indvandringen skal kunne styres.

Endvidere vil Liselott Blixt (DF) ved næste folketingssamling stille forslag om, at der ikke skal laves en betalingsring omkring København.

Bodil Kornbek (S) var bekymret, når folk mistede arbejdet og de unge ikke fik en uddannelse, derfor skal vi bygge et fællesskab, hvor der er et godt uddannelsessystem, knække kurven med en stigende ungdomsarbejdsløshed ved at garantere praktikpladser.

Uddannelse skaber vækst og her har regeringen ikke gjort nok.

Gennem en forbedring af uddannelsessystemet og investeringer, skabes der vækst og privatforbruget vil stige. Det er godt for Danmark.

Jan Wammen (V) mente at den bedste vej til at fastholde opsvinget er et mandat til den siddende regering.

Ingen af S eller SF's topfolk har på noget tidspunkt siddet i regering og de mangler derfor den nødvendige erfaring.

Jan Wammen går til valg på klimapolitik, videreudvikling af uddannelsessystemet og gennemførsel af nødvendige reformer.

Christian Plank (SF) oplyste at tiden er til forandring i Danmark. Tid til en regering med udsyn og med fokus på vækst og grønne løsninger. Gennem arbejdet som pædagog for udviklingshæmmede og en plads i kommunalbestyrelsen i Lejre, har Christian Plank en viden, der vil være nyttig i folketinget.

Mikkel Lundemann Jensen (K) studerer samfundsvidenskab på RUC og her derudover en konsulentvirksomhed, så der er den nødvendige viden og tilstrækkelig med ungt syn, som Mikkel Lundemann Jensen (K) gerne vil bringe ind i folketinget.

- Jeg vil gerne tage ansvar for Danmark gennem fælles værdier, videre udvikling af folkeskolen, kriminalitets forebyggelse og hårde straffe til kriminelle. Den økonomiske politik skal være ansvarlighed og skatten skal på sigt nedsættes til 50%.

Rasmus Helveg Petersen (R) mente at blokpolitikken skal stoppes, da den giver en dårligt resultat for Danmark. Der skal fremover skabes et bredt samarbejde henover midten, hvor de Radikale støtter en S/SF regering og gennemfører ansvarlig økonomisk politik med VKO, herunder en gennemførsel af tilbagetrækningsreformen.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.