Underskud på Teater Vestvolden

Massivt minus i årsregnskabet sætter begrænsninger for Teater Vestvolden. Teatrets ny leder strammer op, men lover, at Hvidovres borgere stadig vil få rigtigt stor glæde af det lokale teater

Artiklens øverste billede
Teater Vestvoldens tidligere leder Nanni Theil, har i følge bestyrelsesformanden givet mangelfulde oplysninger om teatrets økonomiske situation.

Teatret kom ud af regnskabsåret for sæson 2010/11 med et nettoresultat på minus 870.000 kroner. Resultatet kommer bag på bestyrelsesformanden Ole Bested, der sammen med den øvrige bestyrelse “er blevet forelagt mangelfulde oplysninger om den økonomiske situation af den tidligere leder”, lyder det i en pressemeddelelse fra Teater Vestvolden.

I juni ansatte bestyrelsen Stephan Pollner som ny teaterchef. Stephan Pollner arbejder nu på at rette op på økonomien og styrke synligheden omkring Hvidovres egnsteater – Teater Vestvolden.

- Resultatet for sæson 2010/11 er utilfredsstillende og har overrasket alle i bestyrelsen. Det har vist sig, at der har været flere mangler i de oplysninger, den tidligere teaterleder har givet bestyrelsen. Det er en dårlig start for den nye ledelse, at deres første opgave bliver at rydde op efter andre. Heldigvis har vi med Stephan Pollner som ny teaterchef og Ditte Kanstrup som ny administrator/producent ansat to erfarne og dygtige folk, som bestyrelsen har stor tillid til vil løse opgaven og bringe Teater Vestvolden videre. De har allerede på den korte tid, de har været ansat, rettet op på mange af de utilfredsstillende forhold, samtidig med at de tænker visionært og innovativt for teateret, siger Teater Vestvoldens bestyrelsesformand Ole Bested.

Den nye ledelse har revideret budgettet for den nuværende sæson 2011/12.

- Lad mig slå fast, at der fremover ikke vil blive brugt en krone, mere end teatret har, og at årsresultatet ikke kommer til at gå ud over Hvidovres borgere, som gerne vil i teatret. Teatret tilpasser sig de økonomiske realiteter og tager de nødvendige forholdsregler, så vi fremover kan producere endnu mere teater end hidtil og af høj kvalitet, siger direktør for Teater Vestvolden Stephan Pollner.

For at minimere underskuddet har teatret sat ind med en sparerunde og aflyst den planlagte turnéaktivitet, hvor udgifterne langt oversteg indtægterne. I stedet satser Stephan Pollner  på at afvikle forestillingerne på teatret i Hvidovre.

- Vi vil skabe et teater, som er hele Hvidovres, som er stærkt synligt lokalt og som kan samle byens borgere på tværs af kulturer og generationer. Vi er allerede nu i fuld gang med at planlægge udviklingen af det nye Teater Vestvolden, hvor vi også åbner dørene for nye samarbejder mellem de lokale kulturinstitutioner, skoler, biblioteker og daginstitutioner. Som et eksempel tilbyder vi nu alle kommunens skoler et antal gratis workshops, siger Stephan Pollner.

Fremover vil den nye ledelse i tæt samarbejde med bestyrelsen sikre en stram økonomisk styring af teatrets aktiviteter med henblik på at bringe budgettet i balance og fokusere på at styrke kendskabet til teatret. På trods af de røde tal ser bestyrelsesformand Ole Bested optimistisk på fremtiden.

- Med den nye ledelse på Teater Vestvolden er jeg ikke i tvivl om, at Hvidovre får et egnsteater i den absolutte top, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra teatrets tidligere leder Nanni Theill. Hvidovre Avis følger op på sagen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.