Har fundet smittebærer uden symptomer

Tarmbakterie-sagen på Krogstenshave er i ny og uventet fase

Artiklens øverste billede
Der er faldet ro over situationen på Krogstenshave.

Det betyder en nogenlunde normal hverdag for de ældre på en afdeling, som igennem mange uger har været plaget af diarré som følge af den meget smitsomme tarmbakterie Chlostridium Difficile. Men udfordringen stopper ikke umiddelbart her. Krogstenshave og Hvidovre Hospitals laboranter har nemlig konstateret, at en enkelt beboer er testet positiv for bakterien - uden at beboeren har haft symptomer såsom grøn diarre. Hospitalet oplyser nu, at man i hele og halve år efter behandlingen kan have en øget forekomst af bakterien og teste positivt¿ - Meldingen har fra Hvidovre Hospital fra starten været, at man ikke var aktivt smittende, hvis ikke man viste tegn på tarmbakterien ved diarré. Nu står vi i en ny situation, hvor alle principielt kan være smittebærere, uden at vi ved det, siger Social- og Arbejdsmarkedsdirektør Kit Claudi. Selvom der er faldet ro over situationen på Krogstenshave, og de berørte ældre har genoptaget den normale og sociale hverdag uden isolation, er der i kølvandet mange overvejelser i forvaltningen og på Hvidovres plejehjem. - Vi skal tage stilling til, om vi på Hvidovres plejecentre skal have plejepersonale i kitler, med handsker og populært sagt ¿klude og klor¿ i baglommen... Det vil kræve enorme ressourcer, både til personalets udstyr men også til omklædnings- og badefaciliteter, siger Kit Claudi. Der kommer flere i fremtiden Sikkert er det dog, at Hvidovre Hospitals direktør tidligere har udtalt, at ¿...det her er en situation, som både hospitaler og kommuner er nødt til at forberede sig på at se flere af i fremtiden. Vi har allerede haft Chlostridium Difficile på vores hospitaler i nogle år. Vi ser jævnligt udbrud, og opgaven er så at få inddæmmet smitten, når udbruddet kommer...¿ Og sikkert er det også, at Hvidovre Kommune ikke igen ønsker at stå overfor så omfattende en isolation af ældre medborgere, som man har set det de seneste måneder på Krogstenshave. Spørgsmålet er så, i hvor stort et omfang man skal forsøge at forebygge flere udbrud. Formand for Socialudvalget, Helle Adelborg (A) er på vej til at rejse sagen landspolitisk: - De nye forventninger til ændringer i hjemmeplejen og plejehjemmenes håndtering af risikoen vedrørende resistente bakterier sætter grundlæggende spørgsmålstegn ved den måde, vi betragter livets sidste faser på. Skal vi slutte livet i så vante og trygge omgivelser som muligt, hvor det primære fokus er på en værdig alderdom med fokus på omsorg og pleje i eget hjem? Eller skal plejepersonalet været faguddannede minisygeplejersker i kitler og gummihandsker, og den sidste bolig være en klinisk, rengøringsvenlig hospitalsstue uden de personlige ejendele omkring os?, spørger hun reflekterende. Hvidovre Kommune har brugt den seneste tid på bl.a. møder med Vestegnssamarbejdet og KL med henblik på at starte et samarbejde og ensrette hygiejnereglerne, samt at få delt viden og opbygget fælles beredskab omkring resistente bakterier. ark

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.