Valgkamp dag 8 - mit bidrag

Ægte praktikpladser

Der er lige under 10.000 unge som mangler en praktikplads. Når der er et sted i samfundet hvor der er huller sætter politikerne ind med løsningsforslag.

Der blive skabt diverse praktikplads ordninger som skal gøre det mere attraktivt for erhvervslivet at ansætte en praktikant. Ordninger som åbenbart ikke har den store effekt.

Jeg er IT chef en større dansk privat virksomhed, hvor jeg netop har ansat den første praktikant. Skal jeg have mulighed for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, må jeg også påtage mig at uddanne nogen.

Praktikanten som jeg har ansat var til introduktion på skolen. Ud af de ca. 250 elever var der 8 der havde en praktikplads og kun én havde en IT praktikplads.

På grund af det er svært for mange virksomheder at ekspandere og skabe det overskud der kræves for at tage elever ind, afholder de sig fra det i disse år. Det er en ond cirkel.

Den bedste måde at skabe flere praktikpladser er at skab vækst og konkurrencedygtige vilkår for erhvervslivet som dermed også får overskud til at vise det ansvar det er at ansætte praktikanter. Liberal Alliance vil skabe vækst i den private sektor. Skab flere praktikpladser – støt Liberal Alliance.

Uden jeg har cyklet det så minder en valgkamp på mange måder om et Tour de France. Det varer også i tre uger og det er kun de stærkeste der kan hænge med til sidst. Det er godt nok rytterne der træder rundt, men uden et velfungerende hold som klarer uheld og sørger for fornødenheder kommer de aldrig igennem. Den første uge har alle ryttere gode ben og der er ikke mange der sætter tid til.

I anden uge kommer bjergene og her falder de første af. Det er kun de stærkeste som kan klatre over de største tinder. I sidste uge er det en kamp fra dag til dag før festdagen i Paris, hvor det hele er faldet på plads. Festdagen for en politiker starter torsdag den 15. september kl. 20.00 når valgstederne lukker.

Jeg kan mærke den første uge. Indrømmet. Udover at være i valgkamp har jeg også familie og et fuldtidsjob at passe. Så vidt muligt undgår jeg at nogen lider overlast, men der er heldigvis stadig stor opbakning fra begge fronter, og tak for det.

Bjergene for en politikker er valgmøderne og her har jeg - indtil videre - 6 i kalenderen. Jeg skal i weekenden have repeteret på en række tal så jeg kan dem til fingerspidserne. Men det er ikke nok med det. Weekenden står også på at jeg skal ud på gader og tale med borgere og få overbevist nogle flere om at stemme personligt.

Dagen i dag er gået med en række praktiske ting, som gør min valgkampsdag nemmere i weekenden. Weekenden byder også på jeg skal se min nevø og hans kærestes nyfødste baby fra den 30. august. Det ser hele familien meget frem til.

Når man er kandidat til folketinget er jeg blevet konfronteret med mange spørgsmål, og det indtil videre mest kuriøse kom i dag, hvor en borger følte sig stødt over at Liberal Alliance har stemt for at man ikke må holde ræve i fangenskab på grund af "lov mod ræve" som LA åbenbart har stemt for.

Jeg anede det ikke. Jeg anede ikke at nogen holdt ræve som kæledyr, jeg anede ikke der fandtes en Lov mod ræve i fangenskab og jeg anede ikke hvad den gik ud på. Han kæmper en prisværdig kamp, og det er endnu en sag man kan se fra den ene og anden side - sådan radikalt set, men jeg endte dog med at svare ham hvad jeg fandt mest rigtigt.

Derudover har jeg svaret en anden på hvad jeg mener om abort. Den fik han også helt personlig.

Yasmin er kommet hjem fra lejrskole i dag. Familien er komplet. Det er rart at have hende i huset igen.

Bliv ven med mig på facebook: www.facebook.com/larsen.rolf.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.