Psykiatrien skal styrkes

En af forudsætningerne for et stabilt og trygt liv er visheden om, at hvis vi bliver syge, kan vi blive behandlet hurtigt, korrekt og kompetent.

Derfor er det godt, at der er blevet tilført historisk mange ressourcer til sundhedsvæsenet de seneste 10 år. Mange ressourcer er prioriteret til nationale handlingsplaner inden for eksempelvis kræft og hjerter.

Investeringerne har reddet liv og har medvirket til at forlænge danskernes levetid. Det er en god investering såvel for samfundet som for det enkelte menneskes livskvalitet.

Ordsproget ”En sund sjæl i et sundt legeme” er klogt, for det er ikke nok at prioritere de fysiske lidelser, der kan ses med det blotte øje. De psykiske lidelser kan ikke altid ses, men de er mindst lige så vigtige at behandle som de fysiske. De skal behandles i tide, og de skal behandles rigtigt.

Som socialrådgiver oplever jeg til daglig, hvor vigtig en hurtig og effektiv behandling er både for den syge, de pårørende og for samfundet som helhed.

En psykisk lidelse er utroligt belastende og smertefuld. Både for det menneske, der rammes, og for familien og omgangskredsen. Det har tit store økonomiske og sociale konsekvenser for hele familien.

Derfor skal der være bedre og hurtigere behandlingsmuligheder for psykiske lidelser i sundhedsvæsenet. De psykisk syge skal ikke vente i op til mange måneder på at komme i behandling. Det må og skal gøres hurtigere og bedre.

Til gavn såvel for den, der lider, som for de pårørende og samfundet som helhed.

Fra konservativ side vil vi styrke det psykiatriske område. Og det er ikke bare ord. For i Finanslovforslaget for 2012 har vi lagt op til at prioritere området med yderligere 150 mio. kr. årligt til initiativer for de psykisk syge. Det gælder forebyggende initiativer, hurtigere udredning og bedre tilgængelighed til behandling.

Derudover en øget fokus på unge, høj faglig kvalitet, flere sengepladser og et sammenhængende og specialiseret patientforløb. Endelig ønsker vi at styrke indsatsen for personer med behov for psykologhjælp.

Ikke alt ved det kommende Folketingsvalg handler om penge. For en styrkelse af de psykiatriske tilbud må ikke kun ses som en udgift. Det er en investering i det enkelte menneskes og den enkelte families livskvalitet. Og afkastet kommer både det enkelte menneske, familien og samfundet til gode.

Brigitte Klintskov Jerkel, Konservative
Folketingskandidat i Sjællands Storkreds.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.