Besparelser for millioner rammer i tusindvis af Hvidovres borgere

Mange lokale aktiviteter trues nu af lukning

Artiklens øverste billede
En paraply hjælper Hvidovre Lokalradio mod regnen. Men måske ikke mod den byge af spareforslag, som nu er kommet på bordet?

Da økonomiudvalget i går - mandag eftermiddag efter avisens deadline - mødtes til 1. behandling af Hvidovres budgetforslag for 2012 og årene 2013-2015, kunne man starte med at glæde sig over, at Hvidovre får del i de millioner, som staten dagen inden der blev udskrevet valg, fordelte til landets fattige kommuner. I alt 44 vanskeligt stillede kommuner får næste år støtte fra særtilskudspuljen. Hvidovre får ti af de 156 millioner, som blev fordelt til 12 kommuner i hovedstadsområdet - Med disse særtilskud giver vi en håndsrækning, så også kommuner med særlige økonomiske udfordringer kan få budgetterne for 2012 til at balancere, sagde indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder torsdag i sidste uge... Men desværre er de ekstra ti mio. kr. på ingen måde nok til, at næste års budget hænger sammen. Økonomiudvalget tog nemlig i går hul på en noget kedelig opgave - nemlig at finde dækning for et finansielt underskud på over 50 mio. kr. i 2012. Dette underskud er ikke en følge af det der i regnskabet betegnes som den ¿primære drift¿ - men en følge af omlægninger på beskæftigelsesområdet og højere kommunale medfinansieringer på sundhedsområdet. Endvidere har de kommunale regnskabskyndige konstateret et fald i provenuet af ejendomsskatterne. Bedre end frygtet! Da økonomiudvalget i juni var samlet, fremlagde direktionen et ¿idékatalog¿ som indeholdt spareforslag for ca. 30 mio. kr. Dette er tidligere omtalt i Hvidovre Avis. Men på baggrund af den konstaterede yderligere finansielle ubalance, anmodede økonomiudvalget på sit møde den 8. august direktionen om at fremkomme med yderligere forslag for 25 mio. kr. Og dette ¿supplerende idékatalog¿ med 37 forslag for i alt knap 28,3 mio. kr. blev placeret på bordet foran politikerne, da de mødtes mandag eftermiddag. Sparekataloget indeholder eksempelvis forslag om lukning af Vandrehjemmet - Belægningen, lukning af Bibliotekscaféen, lukning af Multicaféen, sommerferielukning af daginstitutioner, fritidshjem- og klubber, indførelse af SFO, nedsættelse eller helt fjernelse af tilskud til Hvidovre Teaterforening, lukning af Buqetten, afvikling af tilskuddet til Hvidovre Nærradio, kortere åbningstid i Regnbuen, lukning af Præstemosebadet, lukning af Teater Vestvolden samt indskrænkning af åbningstiden på Hovedbiblioteket. Heldigvis er den økonomiske situation som udgangspunkt nu ti millioner bedre end frygtet. Og derfor vil der sandsynligvis være mange af de tænkte spareidèer, som ikke effektueres. oas


I Hvidovre Teaterforening har man forsøgt at spare på kostumerne - men kommunen vil spare yderligere.


Når krybben er tom, bides hestene.. Kortere åbningstid i Regnbuen?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.