Velkommen til Køge Festuge 2011

Hvad er en god festuge, og hvordan bliver succes målt i denne forbindelse?

Artiklens øverste billede
Formand Per Stenberg, Foreningen Køge Festival.

KØGE FESTUGE: Kommer der mange mennesker på Køge Torv i løbet af ugen, så har de daglige temaer og dagenes musikprogrammer været gode, og sætter man publikumsrekord må det kategoriseres som en succes.

Hvis det er dette, som det skal måles på, så var sidste års festuge en kæmpe succes. Hvis succesen skal måles på økonomien, og der bliver skabt et overskud, der kan deles med de foreninger, der frivilligt arbejder under hele festugen, så må vi desværre betragte sidste års festuge som en kæmpe skuffelse.

Festugen 2010 var en blanding af begge dele. Der blev skabt et musikprogram, som overgik alt. Vi så nogle af de største danske kunstnere på scenen, og Torvet var næsten fyldt alle dagene.

Dette var jo ikke gratis, nej tværtimod. Musikbudgettet var større end nogensinde i festugens historie, og det var medvirkende til en økonomisk øretæve, som desværre ikke kunne rettes op på, og det hele er endt i en konkurs.

Derfor er det en ny konstellation bag festugen og en ny forening som står for planlægningen og gennemførelsen af hele festugen.

Vi startede med at holde et møde d. 30. december 2010 med de foreninger, der frivilligt hjælper til, for at sikre os opbakning til en ny festuge. Her var der en naturlig skepsis, men foreningerne udtalte dog, at de ville bakke op omkring en ny festuge, og dette var egentlig starten på festugen 2011. Herefter oprettede vi en ny forening, som hedder Foreningen Køge Festival.

Arbejdsopgaverne blev fordelt blandt bestyrelsesmedlemmerne, og arbejdsgrupper blev oprettet, ja der var faktisk over 50 arbejdsgrupper, som gik i gang. Opstarten var præget af personer og virksomheder, som ville samarbejde med os, selvom de selv eller deres firma havde lidt store tab sidste år.

Man kan finde dem i dag som hovedsponsorer, og dem kan vi ikke takke nok. Det betyder ikke, at hvis man ikke har ydet et større beløb til festugen, så er vi mindre taknemmelige. Vi er utrolig glade for alle sponsorater, for ud over den økonomiske støtte, så viser det interesse i det vi går og foretager os, og det er nogle af de rygklap vi har brug for.

Efter min overbevisning er det Danmarks største gratis festival, og det kan vi takke alle sponsorerne for, uanset hvilket beløb man støtter med. Køge Kommune har også en væsentlig andel i festugen, da de hjælper til i baggrunden med rigtig mange ting.

Caféerne og stadeholderne på Torvet har også en stor andel i, at vi kan fastholde konceptet. Konceptet plejer også at indbefatte et fyrværkeri på havnen efter musikken er færdig på Torvet om lørdagen, men det har vi fravalgt på grund af økonomi. Vi havde fået sponsoreret fyrværkeriet af den sædvanlige sponsor, men det medfører desværre en masse udgifter herudover.

Der skal bruges ca. 50 kvalificerede personer til afspærringer, en hel del materiel og så en meget stor oprydning bagefter. Set ud fra vores økonomiske strategi, så er denne udgift desværre for stor, og derfor har vi aflyst fyrværkeriet.

Vores budget har tilladt, at vi i år har det laveste musikbudget nogensinde, men derfor mener vi stadig, at vi har sammensat et rigtig godt musikprogram, og ramt en meget bred smag.

Personligt glæder jeg mig til DireStrait jam, De glade sømænd, The Breakers, Køge MGP og ikke mindst Infernals sidste koncert i lang lang tid, og de har endda bebudet en overraskelse.

Jeg vil lige benytte lejligheden til at takke bestyrelsen i Foreningen Køge Festival for det kæmpe arbejde, der er lagt for dagen. Der er bestyrelsesmedlemmer, som har præsteret over 800 arbejdstimer, for at få festugen på benene igen. Det er faktisk imponerende, da de alle sammen har arbejde ved siden af.

Samarbejdet med Køge kommune skal også fremhæves. Der har ikke altid været enighed, men vi er altid kommet frem til et acceptabelt kompromis, og økonomiudvalget besluttede at dække en af vores helt store udgifter, nemlig leje af scene, lys og lyd.

Som du kan læse, så har det været en lang og sej kamp for at nå hertil, men vi føler, at det har været det hele værd. Mange forretninger, virksomheder, foreninger og enkeltpersoner bakker Festugen op, og du kan også hjælpe til. Kom ind på Køge Torv i uge 35 og nyd atmosfæren.

Køb en t-shirt eller et armbånd – køb en kop kaffe, en sodavand eller en øl – besøg Heineken baren midt på Torvet – besøg stadepladserne eller caféerne, men frem for alt, så kom og vær med til at skabe en god stemning, og deltag i byens største fest, indgangen er gratis - som altid.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.