De kan få penge for at rejse "hjem"

Regeringen betaler, hvis Hvidovre Kommune kan finde udlændinge som gerne vil tilbage til deres oprindelsesland

Artiklens øverste billede
Udlændinge med ringe tilknytning til Danmark tilbydes nu penge for at rejse hjem..

"Styrket indsats for repatriering af udlændinge", hedder forslaget.
Dansk Folkeparti foreslår, at der i årene 2012 og 2013 afsættes midler i budgettet til at aflønne to medarbejdere, som skal have til "opgave at opsøge udlændinge som er ringe integreret, for at tilbyde praktisk hjælp og økonomisk støtte til repatriering. Tilbud om repatriering skal desuden indgå som en naturlig del af sagsbehandlingen af udlændinge med ringe integrationsevne eller -vilje. Ordningen evalueres i 1. halvår 2013, med henblik på beslutning om ordningen skal gøres permanent efter 2013."
Frivillig ordning
Mikkel Dencker begrunder forslaget således:
- Et bredt flertal i Folketinget vedtog i marts 2010 en styrket indsats for repatriering af udlændinge.
Indsatsen går ud på at forhøje de pengebeløb som herboende udlændinge kan modtage, hvis de frivilligt vælger at lade sig repatriere. Repatrieringsstøtten, som er et engangsbeløb udgør 116.954 kr. For personer under 18 år dog kun 35.651 kr.
Samtidig udvidedes personkredsen, som kan komme i betragtning til repatrieringsbistand. Folketinget vedtog desuden at forhøje den statslige refusion af kommunal repatrieringsstøtte til 100 pct. Det er dermed gratis for Hvidovre Kommune at udbetale repatrieringsstøtte til udlændige og den eneste udgift en kommune kan have til repatriering er dermed løn til de medarbejdere, som skal hjælpe udlændingene og administrere udbetalingen af bistanden...
Mikkel Dencker fortæller videre, at målgruppen er udlændinge med ringe tilknytning til arbejdsmarkedet og udlændinge som enten ikke kan eller vil integrere sig i Danmark. Desuden indgår i målgruppen også ældre udlændinge, som måtte ønske at leve deres pensionisttilværelse i oprindelseslandet.
- Der ligger et ikke uvæsentligt besparelsespotentiale i at repatriere udlændinge, for kommunerne vil fremover spare de penge, som de repatrierede ellers ville have lagt beslag på i form af udbetaling af sociale ydelser samt kommunale servicetilbud, slutter Dencker...
ORDFORKLARING
Og så lige til sidst en hjælp til de læsere - der lige som journalisten - heller ikke vidste, hvad et vil sige at repatriere:
Ordet er afledt af "re" og af latin "patria" som betyder "fædreland". Det handler altså om at vende tilbage til oprindelseslandet.
I international beskyttelse af flygtninge anses frivillig repatriering for den optimale løsning. I nyere politisk debat anvendes begrebet repatriering undertiden tillige om tvangsmæssig tilbagesendelse af flygtninge.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.