Skybrud gav vandskader på 70 kommunale adresser

Finansiering af skadeudgifterne er endnu ikke helt på plads

Skaderne var først og fremmest en følge af opstigende spildevand i afløbssystemerne samt indtrængen af overfladevand gennem døre og kældervinduer. Der blev fra kommunens side straks iværksat foranstaltninger til skadebegrænsning - altså til udpumpning af vand, oprydning, tørring og rengøring. Skybruddet var igen i går på økonomiudvalgets dagsorden. Helt konkret er man nu nået til det egentlige renoverings- og erstatningsarbejde. Ekstra udgifter De omkring 70 skader på såvel løsøre som bygninger varierer meget i omfang og konsekvens. Det fremgår af oplægget til økonomiudvalget, at det endnu ikke er muligt at give et sagligt, forsvarligt bud på den samlede skadeudgift på nuværende tidspunkt. Således spænder skaderne lige fra erstatning af mindre løsøregenstande, til udskiftning af gulvet i idrætshallen på Sønderkærskolen og der arbejdes derfor i øjeblikket stadigvæk på at få det fulde overblik over de kommende skadesudbetalinger og -udbedringer. Overordnet gælder, at der er fokus på at den daglige drift skal fungere samt at institutionerne skal holdes skadesløse for de opståede skader. Set i lyset af kommunens økonomiske situation vil forvaltningen - i første omgang - søge at finansiere skaderne inden for de eksisterende budgetrammer. Her tænkes primært på den afsatte forsikringspulje og puljerne til bygningsvedligeholdelse, således at der er bevillingsmæssig dækning for at påbegynde arbejdet med skadesudbedringerne. Dette kan dog komme til at betyde, at allerede planlagte tiltag måske bliver udskudt, eller at der kan opstå et budgetmæssigt merforbrug. Forvaltningen vil så snart der foreligger et overblik over de samlede udgifter til skadesudbedringer orientere politikerne og komme med forslag til finansiering af eventuelle budgetoverskridelser som følge af skybruddet den 2. juli.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.