Vekslede pensionen til job som rådgiver

Trangen til fortsat at beskæftige sig med virksomhedsdrift fik 64-årige Christian Færch Jensen til at se sig om efter nye udfordringer

Artiklens øverste billede
64-årige Christian Færch Jensen var på vej til pension, men så tog han fat i nye udfordringer.

Egentlig var Christian Færch Jensen på vej på pension efter et langt arbejdsliv med forskellige topposter i erhvervslivet, da han i 2010 stoppede som økonomidirektør i entreprenør- og asfaltvirksomheden Colas Danmark A/S.


Men trangen til fortsat at beskæftige sig med virksomhedsdrift fik den nu 64-årige Christian Færch Jensen til at se sig om efter nye udfordringer.

Valget faldt på BB3, der er en professionel bestyrelsesvirksomhed. Virksomheden hjælper mindre og mellemstore virksomheder med at professionalisere bestyrelsesarbejdet og skabe bedre resultater og bundlinje i virksomhederne.

 
Christian Færch Jensen, der privat er bosiddende i Hammersholt ved Hillerød, ser et stort potentiale i at hjælpe virksomheder, der er interesserede i at professionalisere bestyrelsesarbejdet.


"Mange virksomheder med for eksemel 15-20 eller 50-100 ansatte kan med fordel benytte sig af professionelle bestyrelseskompetencer eller knytte en ekstern rådgiver til virksomheden", siger han.


Han påpeger samtidig, at en sådan løsning er billigere, fordi virksomheden på den måde slipper for at fastansætte specialister, der typisk er meget løntunge.

Ekstern rådgivning

Men ifølge Christian Færch Jensen er der flere fordele ved at vælge at tilknytte et bestyrelsesmedlem eller en ekstern rådgiver, der ikke er en del af ejerlederens familie eller tætte vennekreds.


"Sparringen med ejerlederen bliver mere fokuseret og direkte, når der ikke er familiemæssige bånd eller relationer, der skal tages hensyn til. Ejerlederen får ganske enkelt en mere direkte rådgivning, der kan hjælpe ejerlederne med at træffe de nødvendige og rettidige beslutninger, der er nødvendige for at indfri virksomhedens mål", siger Christian Færch Jensen.


Christian Færch Jensen oplyser, at danske virksomheder med ejerledere er i klart overtal og en meget stor del af virksomhederne har et meget stort vækstpotentiale.

Bedre overblik

"En del af løsningen er ofte at få mere struktur på bestyrelsesarbejdet og skabe bedre overblik. Her kan en professionalisering af bestyrelsesarbejdet eller brug af en ekstern rådgiver være en rigtig god ide for rigtig mange virksomheder", siger Christian Færch Jensen.

Fakta om BB3:

BB3 står for Den Balancerede Bestyrelse og 3 beskriver behovet for balance mellem markedsbehov, virksomhedens strategi og bestyrelsens roller og sammensætning.


BB3 er en bestyrelsesvirksomhed bestående af erfarne erhvervsledere, der repræsenterer en betydelig bestyrelseskompetence.


BB3 arbejder med at professionalisere bestyrelsesarbejdet i mindre og mellemstore virksomheder, der ofte er ejerledede virksomheder.


BB3"s arbejdsmetode er, at den enkelte virksomhed udover den valgte bestyrelseskonsulent kan benytte kompetencer fra de øvrige konsulenter hos BB3, hvorved de kan trække på en hel palette af kompetencer.


BB3 har ni partnere tilknyttet. Rent fysisk er BB3's kontor placeret i Roskilde, men en stor del af partnernes/konsulenternes arbejde foregår dels fra eget kontor og dels ude på de virksomheder, der benytter sig af BB3"s konsulenter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.