God strategi afgørende for efteruddannelse
Din virksomheds strategi bestemmer kvaliteten af dine medarbejderes efteruddannelse, lyder det fra HR-chef
Man kan ikke få det optimale ud af at sende sine medarbejdere på efteruddannelse, hvis kompetenceudviklingen ikke ligger i forlængelse af virksomhedens strategi.
Sådan lyder det fra HR-chef på Gentofte Hospital, Sidsel Wied.
I tilrettelæggelsen af medarbejdernes efteruddannelse skal man hele tiden have for øje, hvor det er, virksomheden skal hen.
"Det allervigtigste er, at der er sammenhæng. At de enkelte medarbejdere kan se, at den efteruddannelse, de får tilbudt, bevæger sig inden for virksomhedens strategi. Det skal både give mening for mig som medarbejder og for virksomheden", forklarer Sidsel Wied, der har ansvaret for den faglige udvikling af 2.500 medarbejdere.
Hvordan sikrer en virksomhed sig, at de får noget ud af at sende medarbejderne på efteruddannelse?
"Det gør man ved hele tiden at se på sin strategi. Hvor er det, vi skal udvikle for at opfylde vores strategi? Har man en god strategi, så kan man det", siger hun. Den gode strategi kan nemlig give svar på, hvor det er, virksomheden skal hen, og kender man sine medarbejderes kompetencer, kan man sætte ind der, hvor det halter.
Man skal dog passe på med at ville kompetenceudvikle på for meget i ét hug, advarer HR-chefen.
"Man skal være ret præcis på, hvad det er, man er ved at udvikle. Man skal ikke udvikle på 10 projekter på én gang", forklarer hun.
Det betyder dog ikke, at en virksomhed ikke kan få noget ud af at have forskellige projekter på forskellige afdelinger i gang samtidig. Men, forklarer Sidsel Wied:
"Det skal have samme omdrejningspunkt. Ellers sker der det, at det bliver for udflydende. Hvor vigtigt er det egentligt? Man kan sagtens have flere projekter i gang, men man skal være sikker på, at de drejer sig om det samme", råder hun.