Tiltrængt forbedring i sigte

Der arbejdes på planer som skal forbedre området omkring Rebæk Søpark, Immerkær og Rødovre Station

Artiklens øverste billede
Rebæk / Immerkær

Terminalsamarbejdet har peget på Rødovre Station som en af de stationer, der kan forbedres med henblik på at tiltrække flere passagerer til den kollektive trafik. I den anledning er Hvidovre Kommune blevet kontaktet af DSB med henblik på at udarbejde en plan for en fælles ansøgning til Trafikstyrelsens Fremkommelighedspulje. Ganske tæt på Rødovre Station ligger Rebæk Søpark Centret, der er ejet af Nordicom. Teknisk Forvaltning er tidligere på året blevet kontaktet af ejerne, der ønsker bedre parkeringsforhold for deres kunder. Derfor har forvaltningen involveret Nordicom i ansøgningen til Trafikstyrelsen, således at der udarbejdes en fælles ansøgning fra Hvidovre Kommune, DSB og Nordicom samt Banedanmark. Fordele for Hvidovre Projektet åbner op for en byfornyelse med en ny anvendelse af arealerne omkring stationen, idet både Hvidovre Kommune og Nordicom lægger areal til en forbedret infrastruktur omkring stationen. En udvikling/renovering af Rødovre Station forventes at få positiv betydning for tilgængeligheden til og fra stationen samt tryghed i området. Derved er der en forventning om at flere af kommunens borgere benytter sig af den kollektive trafik. Hvidovre Kommune, DSB, Nordicom og Banedanmark søger derfor Trafikstyrelsens Fremkommelighedspulje om midler til omlægning af Immerkær til sidevej, ny pladsdannelse, fortove, cykelstier, forbedring af cykelparkering, samt en forbedring af trygheden i området. Nordicom har udarbejdet en principskitse for projektet som tilgodeser både beboere, pendlere og handlende samt støtter den kollektive trafik. Såfremt Hvidovre modtager midler fra puljen, forventes projektet at starte op med nærmere projektering i marts 2012 og forventes afsluttet i november 2013. Den samlede økonomi i projektet for DSB, Nordicom, Banedanmark og Hvidovre Kommune er på ca. 11 mio. kr.. Hvidovre Kommunes andel søges finansieret ved at ca. 2.400 m² af det aflagte vejareal på Immerkær inddrages i projektet og tillægges Nordicoms ejendom i henhold til gældende lovgivning.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.