På plejehjem som 45-årig

Frivillige i netværkscafeen for yngre demente forstår ikke flytningen til Gundsø Omsorgscenter

Artiklens øverste billede
Fra Venstre. Birthe Rasmussen, Kaj Nielsen og Jørren Kjær. De frivillige på netværkscaféen er stærkt utilfredse med, at de skal flytte fra deres nuværende sted på Lammegade til Ågerup.

Foto: Per Rudkjøbing - Der vil komme færre brugere og færre frivillige. Sådan lyder det fra Birthe Rasmussen, som arbejder frivilligt i netværkscaféen for yngre demente. Hun er utilfreds med, at kommunen har valgt at rykke det eneste tilbud til yngre demente i Roskilde ud af byen. - Det er uforståeligt. For relativt beskedne midler kunne man fortsætte det her, fortsætter Jørren Kjær, som selv er pårørende til en dement. - Vi føler, at kommunen tager pis på de frivillige. De regner ikke det her tilbud for noget som helst. De har ikke besøgt os en eneste gang i den tid, vi har ligget her, fortsætter han.

Ikke gammel

Den 1. august lukkede netværkscafeen, som et samlingssted for demente i alderen 45 til 65 år, i Lammegade. De kan ikke længere bruge lokalerne, men skal i stedet flytte til et plejehjem i Ågerup ved navn Gundsø Omsorgscenter. - Det er ikke rart for vores brugere at blive placeret på et plejehjem i den alder, som de har nu, siger Birthe Rasmussen. - Man oplever jo ikke, at man er gammel i den alder, fortsætter Kaj Nielsen, som er pensionist og bruger sin tid som frivillig i cafeen.

Brugerne af Netværkscaféen mener, at den øger deres livskvalitet. Fra højre sidder brugerne Carsten Jacobsen, Ulla Nielsen, Anne Marie Schmidt, Bjarne Simonsen og Ann-Britt Godsk. Fra venstre: Søren Povlsen, Jørren Kjær, Kaj Nielsen og Birthe Rasmussen.

Bliver for brugerne

Netværkscaféen startede i august 2009 i Domkirken, men siden rykkede de med kommunens velsignelse til Lammegade, hvor de har ligget siden maj 2010. - Lammegade er et godt sted at ligge, det er centralt, nemt at finde og det tager ikke lang tid for vores brugere at komme herhen, siger Birthe Rasmussen. Hun har i mange år arbejdet med demente i kraft af hendes stilling som formand for Alzheimerforeningen Østsjælland. - Der er en lang vej ind til Ågerup, hvor vi kun kan benytte os af få opholdsrum, fortæller hun. Hun frygter, at det vil få konsekvenser for caféen, og at færre brugere vil få lyst til at deltage. Hun lægger ikke skjul på, at hun er skuffet over kommunens beslutning. - Hvis ikke det var for brugerne, havde jeg kappet båndet til kommunen, siger hun. ma@roskildeavis.dk

Kilde: Det Nationale Videnscenter for Demens

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.