På plejehjem som 45-årig
Frivillige i netværkscafeen for yngre demente forstår ikke flytningen til Gundsø Omsorgscenter
Foto: Per Rudkjøbing - Der vil komme færre brugere og færre frivillige. Sådan lyder det fra Birthe Rasmussen, som arbejder frivilligt i netværkscaféen for yngre demente. Hun er utilfreds med, at kommunen har valgt at rykke det eneste tilbud til yngre demente i Roskilde ud af byen. - Det er uforståeligt. For relativt beskedne midler kunne man fortsætte det her, fortsætter Jørren Kjær, som selv er pårørende til en dement. - Vi føler, at kommunen tager pis på de frivillige. De regner ikke det her tilbud for noget som helst. De har ikke besøgt os en eneste gang i den tid, vi har ligget her, fortsætter han.
Ikke gammel
Den 1. august lukkede netværkscafeen, som et samlingssted for demente i alderen 45 til 65 år, i Lammegade. De kan ikke længere bruge lokalerne, men skal i stedet flytte til et plejehjem i Ågerup ved navn Gundsø Omsorgscenter. - Det er ikke rart for vores brugere at blive placeret på et plejehjem i den alder, som de har nu, siger Birthe Rasmussen. - Man oplever jo ikke, at man er gammel i den alder, fortsætter Kaj Nielsen, som er pensionist og bruger sin tid som frivillig i cafeen.
Bliver for brugerne
Netværkscaféen startede i august 2009 i Domkirken, men siden rykkede de med kommunens velsignelse til Lammegade, hvor de har ligget siden maj 2010. - Lammegade er et godt sted at ligge, det er centralt, nemt at finde og det tager ikke lang tid for vores brugere at komme herhen, siger Birthe Rasmussen. Hun har i mange år arbejdet med demente i kraft af hendes stilling som formand for Alzheimerforeningen Østsjælland. - Der er en lang vej ind til Ågerup, hvor vi kun kan benytte os af få opholdsrum, fortæller hun. Hun frygter, at det vil få konsekvenser for caféen, og at færre brugere vil få lyst til at deltage. Hun lægger ikke skjul på, at hun er skuffet over kommunens beslutning. - Hvis ikke det var for brugerne, havde jeg kappet båndet til kommunen, siger hun. ma@roskildeavis.dk