Chokerende besparelser på ældreområdet

Bl.a. slut med Ældrerådet Hus og pensionistskovturene halveres

Artiklens øverste billede
"Huset" på Hvidovrevej foreslås lukket og at de ældrerettede aktiviteter flyttes rundt i kommunale lokaler.

Sådan siger formanden for Ældrerådet Flemming Cramer-Larsen i anledning af de alvorlige reduktioner på ældreområdet i budget 2012-2015, der nu er forelagt økonomiudvalget. Mange nedskæringer Besparelseforslagene i den kommunale direktions idèkatalog er voldsomme. Af de mest bemærkelsesværdige kan nævnes: Ældrerådets Hus på Hvidovrevej, hvorfra også Det frivillige Ældrearbejde har deres virke, fraflyttes. Der henvses til andre kommunale lokaler, evt. Aktivitetscentret om eftermiddagen eller et mødelokale på rådhuset. Der foreslås en reduktion på 100.000 kr. fra puljen til det frivillige sociale arbejde. Flytning af daghjemsfunktion fra Krogstenshave til Strandmarkshave samt begrænsning af dage i daghjemstilbud på kommunens plejehjem. En besparelse på ca. 600.000.kr. Borgere der skal på aflastningsophold får ikke længere fri transport mellem hjemmet og aflastningsenheden og retur til hjem/plejehjem. Kørsel til og fra aflastning skal ske for egen regning. Udgiften hertil var i 2010 ca. 60.000. kr. Endvidere foreslås det, at stillingen som kommunens Ældre- og handicapassistent nedlægges eller beskæres kraftigt. Skovtur halveres Der skal også skæres ned på de populære pensionistskovture i maj måned. Normalt deltager her ca. 1.400 pensionister, og med en brugerbetaling på 210.000 kr. er den kommunale udgift omkring 316.000 kr. Direktionen stiller tre forslag til reduktion: A) Egenfinansieret skovtur ved 1.400 deltagere til en billetpris på kr. 375,- pr. deltager. B) En reduktion i antal af deltagere og ændret målgruppe, fra 1.400 til 600 billetter. Kun deltagelse af de svageste pensionister, hjemmeboende pensionister, daghjembrugere og dem der har fyisksk funktionsnedsættelse. Tilbuddet reduceres dermed til fire ture. C) En forhøjelse af brugerbetalingen med kr. 50,- til 200 kr. pr deltager. ---- Dette var bare et lille udpluk af direktionens forslag til reduktionener på ældreområdet. De øvrige fagområder går heller ikke ram forbi, så det bliver nogle barske budgetuger de kommunale udvalg skal igennem i de kommende uger. mads-

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.