Plejehjemsbeboere på vej ud af isolation

Krogstenshave og beboere er ved at være kommet sig over mødet med den smitsomme tarmbakterie. Nu skal der gøres rent med klor og robot

Artiklens øverste billede
Man er nu i fuld gang med slutrengøringen, med klorin og desinficering, på Krogstenshave.

Forud ligger nogle uger og dage, hvor de i alt 10 berørte beboere har døjet med generne af den smitsomme tarmbakterie Chlostridium Difficile, der kan give voldsom diarré. - De 10 beboere har desværre måtte opholde sig i deres bolig for at undgå spredning af den meget smitsomme tarmbakterie. Beboerne har dermed været udelukket fra de daglige aktiviteter på afdelingen, lyder det fra Hvidovre Kommune. Fem beboere er allerede nu ude af isolationen på deres værelser, og ifølge Hvidovre Kommune vil de sidste fem berørte beboere være ude af isolationen i begyndelsen af denne uge. De 10 berørte beboere har dog efter omstændighederne haft det godt. - Bakterien medfører diarré, og det er aldrig godt, når det rammer ældre mennesker med et svækket helbred. Men vi har sørget for, at beboerne har fået nok at spise og drikke, og alle de isolerede beboere har - bortset fra diarréen - haft det godt, forklarer den fagligt ansvarlige på den bakterie-ramte afdeling, Jette Høimark. Effektivt samarbejde Krogstenshave har i samarbejde med Hvidovre Hospital fået stoppet smitten ved at sætte ind med den førnævnte isolation, effektiv rengøring og medicinsk behandling af de berørte beboere. - Berørte er i medicinsk behandling i 10 dage, hvorefter de kan afisoleres. Nye tilfælde stoppes ved at man foretager en slutrengøring, forklarer overlæge Henrik Westh fra Hvidovre Hospitals Klinisk Mikrobiologiske afdeling. Og for netop at sikre, at smitten er definitivt stoppet, tager plejehjemmet nu ekstraordinære midler i brug i rengøringsprocessen. - Nu skal vi i gang med slutrengøringen, og det kommer til at foregå dels med kloring, dels med en særlig desinficeringsrobot, siger Jette Høimark og forklarer, at robotten kan nå ud i hjørner og kanter som ellers er svære at rengøre. Det er ikke et krav fra Sundhedsstyrelsen, at der desinficeres maskinelt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.