Fint comeback til Amarok
Volkswagen har meldt sin tilbagekomst i pickup-klassen med den nye udgave af Amarok, og tyskerne gør det med manér
UGENS BILTEST: Lad det være sagt med det samme. Volkswagen Amarok er ikke, og bliver heller ikke, en bil du møder dagligt på de danske landeveje. Det betyder dog ikke, at bilen ikke har sin berettigelse på det danske marked, for VW Amarok har bestemt en masse at tilbyde det segment den nu henvender sig til.
Det kan eksempelvis være entreprenøren, gartneren, landmanden eller private, som har behov for en velkørende pickup, som rent faktisk også er ganske komfortabel på asfalt.
Teknisk og rar
VW Amarok kan leveres med baghjulstræk eller med VW 4Motion firhjulstræk permanent tilkoblet eller med mulighed for at tilkoble det elektronisk.
Det er den sidst nævnte version, som i denne uge er testbil, og lad det være sagt med det samme, skiftet mellem baghjuls- og firehjulstræk sker nemt og lige til.
Der er i det hele taget tænkt over tingene i den nye VW Amarok, som rent teknisk lige er en smule foran konkurrenter som Toyota Hilux og Mitsubishi L200, som er de to mest solgte pickups i Danmark, men det er en kamp, som VW håber at blande sig i med den nye Amarok.
Det kan tyskerne da også godt gøre sig forhåbninger om, da VW Amarok opfylde de krav, som man kan stille til en pickup, men oven i det så er den faktisk også ganske velkørende på de almindeligt asfalteret veje.
Det skyldes blandt andet at Amarok har et begrænset lydniveau, hvilket man bestemt ikke er vant til i dette segment, og forklaringen på det acceptable lydniveau skal blandt andet findes i den sekstrinsgearkasse, som Amarok er udstyret med, samt i styretøjet, som er nemmere at håndtere end hos mange af konkurrenterne.
Ingen letvægter
Det er dog ikke fordi VW Amarok er en letvægter, at dens køreegenskaber på landevej er forbedret markant. For med sine 5,25 meter i længden og næste to ton, så fylder den godt i landskabet, og man kan da også godt mærke på motorvejen, at der er lidt vægt bag, da man ikke bare smider den i overhalingsbanen og drøner derudaf.
Konkurrenterne er dog i øjeblikket ældre og bygget på ældre konstruktioner, så det er primært her, at VW Amarok henter sine fordele, når det kommer til køregenskaberne. I terrænet fungerer den da også helt upåklageligt, og rent praktisk kan den klare 1000 kilo på ladet, som har en størrelse på 2,52 kvadratmeter.
Hvis man ønsker at montere en anhænger, så kan VW Amarok klare hele 2800 kilo ved en stigning på 12 procent, og det skulle i hvert nok kunne stille de flestes behov, i hvert fald hvis man ønsker at bruge den privat.
Først dobbeltkabine
Amarok kan købes med to forskellige dieselmotorer med henholdsvis 122 og 163 hestekræfter, og rent udstyrsmæssigt følger pickuppen resten af VW?s bilpark, hvilket vil sige at den kan erhvervs som henholdsvis startline, trendline og highline.
Alle versioner kan fås med baghjulstræk eller firehjulstræk, og startline har de mest nødvendige ting, mens man skal op i trendline, hvis man for eksempel gerne vil have aircondition. Ugens testbil var udstyret med den store motor og det højeste udstyrsniveau, hvilket blandt andet indebærer læderbetræk på rattet, gearknoppen og håndbremsen, hvilket igen er med til at højne niveauet af kabinen.
Netop kabinen er et af de steder, hvor der i den nærmeste fremtid sker nyt, når det kommer til VW Amarok. For indtil videre er den kun introduceret med dobbeltkabine, men efter planen, så kommer den også med enkelt kabine.