Mulli's Venner tager imod festival-campisterne
Gitte Delfs fra Køge har de sidste fem år samlet et stort antal frivillige, der på Roskilde Festival arbejder for at tjene penge til unges fritidsaktiviteter i lokalområdet.
ROSKILDE FESTIVAL: Det er næppe helt unfair at kalde Gitte Delfs fra Køge en vaskeægte veteran på Roskilde Festival. Hun var med ved den allerførste Roskilde Festival i 1971, og hun har været med hver gang lige siden - bortset fra i 1976 og 1979, da hun fødte sine børn.
Årets festival var derfor hendes 39. af slagsen, men mens de fleste kommer for musikken og festen, så har Gitte Delfs et helt andet formål med at tage på Roskilde Festival. På de seneste 25 udgaver af den store begivenhed har hun nemlig været afsted for at arbejde - heraf de sidste fem år med hendes egen forening, Mulli's Venner, hvor formålet er at støtte børn og unges sociale fritidsinteresser.
Gitte Delfs er lige siden ungdomsårene blevet kaldt Mulli, så navnet på foreningen lå lige for, da hun etablerede den for fem år siden sammen med sin familie. Der er ingen betalende medlemmer, for foreningen eksisterer udelukkende i forbindelse med Roskilde Festival.
- De medlemmer vi har, er dem der arbejder som frivillige her på festivalen, fortæller Gitte Delfs, som ikke har nogen problemer med at få folk til at stille op. Der var således i alt 101 frivillige i gang for Mulli's Venner under årets festival, og med en indtjening på 750 kroner pr. frivillig blev det til godt 75.000 kroner i kassen.
Mulli's Venner har gennem årene støttet en række gode formål. Blandt meget andet har foreningen givet penge til en oplevelsesdag for en heldagsklasse i Herfølge samt støttet fodboldklubben i Enderslev.
Tidskrævende arbejde
Opgaven er at holde opsyn med campingområdet og servicere de mange gæster, der bor der under festivalen. Der er i alt omkring 700 campingvogne og autocampere på plads under festivalen, og Gitte Delfs lægger ikke skjul på, at det er en tidskrævende opgave - både før og under festivalen.
Forberedelserne begynder allerede i februar, hvor hun både begynder at finde frivillige og sponsorer til forplejning for de mange frivillige under festivalen.
- Jeg arbejder i DSB, og der går en del fritid med Mulli's Venner, så nogle gange spørger min mand da også, om det virkelig er nødvendigt at bruge så meget tid på det. Men det er absolut det hele værd, siger hun med et smil.
- Stemningen er så fed herude. Jeg har jo også ligget derovre sammen med alle de andre nogle gange, siger hun og peger over mod den enorme teltplads, der er ved festivalpladsens østlige indgang, beretter hun i en ledig stund under festivalen.
Selv når hun ikke ret meget ind på festivalpladsen for at høre musik undervejs. Det er der ikke meget tid til.
- Jeg har ikke hørt noget i år. Jeg ville gerne have hørt P.J. Harvey, men da var der opgaver her på pladsen, fortæller Gitte Delfs, der kan se tilbage på en lang række store oplevelser på festivalen - både med musikken og med fællesskabet.
- Den største oplevelse igennem årene var Bob Marley i slutningen af 70'erne. Det var en fantastisk koncert - også fordi jeg er til den slags musik. Og så venter jeg stadig på AC/DC, siger hun med henvisning til bandet, som hun og en række andre trofast foreslår hvert år, når festivalledelsen efterlyser forslag til bandnavne til festivalen.
Læs mere på www.mullisvenner.dk.