Enorme mængder spildevand i Køge Bugt

Spildevandscentret overholdt alle krav til det rensede spildevand i 2010

Artiklens øverste billede
Franz Hansen: Vi har overholdt alle krav til spildevandet...

Det fremgår af Spildevandscentrets årsberetning, hvor man også kan læse, at Spildevandscentret sidste år udledte 27,6 mio. m3 renset spildevand til Køge Bugt. Bestyrelsesformand Franz Hansen ser med stor tilfredshed tilbage på 2010: - Vi har igen overholdt kravene til det rensede spildevand med stor margin. Jeg kan samtidig ved at se på branchens nøgletal konstatere, at vi er blandt de meste effektive til at rense spildevand. Det giver overskud til at arbejde bredt med selskabets miljøindsats... Franz Hansen peger på flere områder hvor Spildevandscentret for alvor satte gang i aktiviteter i 2010: - Spildevandscentret vil være CO2 neutral i 2020. Bestyrelsen kunne i foråret 2011 afslutte arbejdet med Spildevandscentrets klimapolitik og det er en ambitiøs og realistisk plan. Vi vil være en CO2 neutral virksomhed i 2020, allerede fem år før branchens målsætning og vi skruer ned for virksomhedens el-forbrug med 25 procent allerede i 2012. Det kan vi gennemføre, fordi vi stiller miljøkrav hver gang vi investerer i nye maskiner og planlægger processer, udtaler Franz Hansen... En reduktion af elforbruget med en fjerdedel i 2012 svarer til 1.450 husstandes årlige elforbrug. Regnvandsproblematikken Før den langsigtede effekt af den globale klimaindsats slår igennem, er der behov for hurtige og effektive løsninger der kan svare igen på de klimaforandringer der allerede nu mærkes. Den store ombygning af Spildevandscentrets renseanlæg på Kanalholmen gennemføres med fuld intensitet i 2011 og giver mere plads til at modtage og behandle vand fra kommunernes kloaksystemer ved ekstrem regn. Tilpasning af kommunernes kloaksystemer til de øgede regnmængder kan være meget omkostningstungt. Derfor er interessen stigende for billigere ¿low-tech¿ løsninger hvor regnvandet afledes lokalt udenom kloaksystemet, eksempelvis ved nedsivning til grundvand. - Vi afholdt derfor i 2010 informationsmøder i lokal afledning af regnvand med stor deltagelse af medarbejdere i kommuner og forsyninger for at fremme interesse og viden om hvordan regnvand kan håndteres lokalt, siger direktør Jens M. Prisum... Årsberetning 2010 og Miljøredegørelse 2010 kan rekvireres ved henvendelse til Spildevandscentret eller på web-adressen: www.spildevandscenter.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.