40 år med flaskerne

Claus Andersen flytter til Den Franske Vinhandel for at få en ny udfordring

Artiklens øverste billede
Claus Andersen er flyttet hen til Mogens og Ulrich Kaagaard (th.) i Den Franske Vinhandel.

- Ja, nu har jeg efterhånden arbejdet i 40 år med flaskerne, så det fortsætter jeg med.

Med et stort grin fortæller en af byens mest kendte og respekterede vinfolk, Claus Andersen, hvorfor han nu er skiftet og blevet ansat hos Den Franske Vinhandel i Skomagergade.

Han er født og opvokset i Roskilde, hvor han gik på Duebrødre og allerede efter 8. klasse begyndte som flaskedreng hos BS på Holbækvej. Her fik han også læreplads og blev kommis, inden han sluttede som souschef i butikken.

- I 1989 kom Aunstrup, der var leder hos Strandberg i Skomagergade, og sagde, at han manglede en 'afdanket butikschef' til at hjælpe sig. Så jeg blev vinmand hos ham og var der i 22 år.

- Gennem hele denne periode lærte jeg mange at kende og fik en stor kreds af vinkunder i Roskilde-området.

Medoc og Toscana

Når man spørger Claus Andersen om hans egne yndlingsvine, får man mindst tre svar:

- Jeg er glad for en klassisk Bordeaux, Helst en vellagret fra Médoc - halvøen mellem Gironde-flodmundingen og Atlanterhavet. Men den skal også være gammel nok, for at smage rigtigt, og det er ikke så billigt.

- Så har jeg i nogle år sværget til 'de oversøiske', især fra Chile. De smager jo ens hver gang, og man bliver aldrig skuffet eller overrasket, når man lukker sådan en op.

- Men nu hælder jeg nok mere til de italienske, især fra Toscana, hvor de laver rigtigt meget godt vin, forklarer Claus Andersen.

Lyst til noget andet

- Efter 40 år i et supermarked fik jeg lyst til at prøve noget andet, og så flyttede jeg hen til Mogens og Ulrich, hvor jeg også skal lære noget nyt. De sælger f.eks. meget kaffe, the og chokolade, og det ved jeg ikke så meget om.

- Opgaven her i en specialbutik er jo at kunne vejlede kunderne. Forretningen sælger mange gode flasker, men der er også prisdygtige tilbud, f.eks. har vi vores egen import af en fremragende rødvin fra Lanquedoc.

Endelig ser Claus Andersen frem til, at han skal være med til at udvikle den vinklub, som allerede findes i Den Franske Vinhandel.

- Samtidig skal vi til at arrangere flere prøvesmagninger i den gode kælder, der findes under dette flotte, gamle hus, beretter han.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.