Fuldt hus til borgermøde om fremtidens Køge

Artiklens øverste billede

KØGE: Godt 250 køgensere mødte tirsdag aften op til Køge Kysts og Køge Kommunes fælles borgermøde om Køge Kysts udviklingsplan, kommuneplantillægget for Køge Bymidte og kommunens parkeringsstrategi. Spørgelysten var stor aftenen igennem, som også bragte mange konstruktive forslag på banen.

Efter velkomst af Køge Kysts bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller præsenterede projektdirektør Jes Møller Køge Kysts forslag til udviklingsplan for de næste mange års byudvikling, hvor der blandt andet var stor interesse for de nye trafikløsninger på tværs af jernbanen, som skal binde byen bedre sammen. Også klimasikring og forebyggelse af oversvømmelser var genstand for flere spørgsmål.

- Det er virkelig dejligt at mærke, at den store interesse for Køge Kyst, som prægede dialogen under sidste års konkurrence, bestemt ikke er blevet mindre. Det hænger sikkert sammen med, at planerne nu har taget meget mere konkret form, og at det er nu, man skal give sit besyv med, hvis man vil nå at være med, inden udviklingsplanen skal besluttes endeligt, siger Køge Kysts bestyrelsesformand Jørgen Nue Møller.

Også i pausen benyttede mange sig af muligheden for at summe rundt til fem stande, bemandet af repræsentanter for Køge Kyst, for at høre mere om Udviklingsplanens forskellige elementer.

Godt 250 mennesker mødte op til borgermødet om Køges udvikling tirsdag aften på Tapperiet i Køge.

Udvikling til gavn for alle

I anden del af mødet præsenterede borgmester Marie Stærke tankerne om bymidtens rolle i fremtidens Køge og om det nye kommuneplantillæg, som skal muliggøre udviklingen.

- Køge Kyst-projektet er nok et af de vigtigste projekter for Køge i nyere tid. Et projekt som vil give byen en helt anden dimension. Derfor er jeg også glad for, at så mange ville bruge en aften på at lytte, spørge ind og ikke mindst komme med gode forslag til udviklingsplanerne. Det er vigtigt, at lokalsamfundet er med her – også for at sikre, at udviklingen kommer hele byen til gode, siger borgmester Marie Stærke og understreger:

- Selvom vi bygger nyt, flot og stort i havneområdet, må det ikke ødelægge dén sjæl og særlige atmosfære, vi har i den eksisterende midtby. Køge Torv har eksisteret i over 700 år og givet stor værdi til Køge op gennem tiden. Den succes skal vi meget gerne have udvidet til det nye byområde – uden at slippe den i vores gamle bykerne.

Parkering vil være et af de centrale emner i det nye kommuneplantillæg, da byudviklingen kræver omplacering af en del eksisterende parkeringspladser i bymidten.

Teknik- og –Miljødirektør Torben Nøhr redegjorde for Køge Kommunes udkast til parkeringsstrategi, som ikke blot skal skabe over 1000 nye offentligt tilgængelige parkeringspladser i løbet af udviklingsperioden, men også sikre nye parkeringsløsninger som falder naturligt ind i bybilledet og er rare at være i.

Udover opklarende spørgsmål var der også her gode borgeridéer til videre overvejelse – blandt andet om holdepladser for turistbusser og om nye lånecykler, som besøgende kan bruge til og fra de mere fjerntliggende gratis-parkeringspladser.

Sig din mening

Fredag den 16. september er sidste frist for at sende synspunkter og bemærkninger til både Køge Kysts udviklingsplan, kommuneplantillægget og parkeringsstrategien:

Kommentarer til Køge Kysts udviklingsplan kan lægges ud på Køge Kysts Dialogforum via www.KoegeKyst.dk.

Har man ikke internetadgang, vil Køge Kysts sekretariat være behjælpelig – ring på tlf. 2494 3903

Kommentarer til kommuneplantillæg og parkeringsstrategi sendes på mail til ”tmf@koege.dk” eller med brev til Køge Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Torvet 1, 4600 Køge – husk at mærke det ”Kommuneplantillæg”.

pm

Projektdirektør Jes Møller præsenterede Køge Kysts forslag til udviklingsplan for de næste mange års byudvikling,
Fremtidsplanerne for Køge blev studeret med stor interesse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.