Butikker i protestaktion mod Køge Kommune

Køge Handelsstandsforening planlægger flere events for at markere sin utilfredshed med Køge Kommune.

Artiklens øverste billede
Repræsentanter fra en række butikker mødtes på Skipperkroen i denne uge for at drøfte, hvordan man skal tackle det skrantende forhold til Køge Kommune. (Foto: DS)

KØGE: Køges butikker går i sort hen mod slutningen af sommeren eller i starten af efteråret. På en endnu ikke fastlagt dag vil gaderne være øde for varestativer og butikkerne ligge mørke og øde hen - midt i åbningstiden.

Protestaktionen vil vare en time, hvorefter butikkerne åbner med fest og farver - alt sammen for at illustrere hvad et rigt og aktivt butiksliv betyder for Køge centrum; et liv som Køge Kommune efter Køge Handelsstandsforenings opfattelse er ved at ødelægge gennem lukning af to torvegader i en forsøgsperiode, ændring af parkeringsmulighederne og opkrævning af et nyt gebyr fra butikkerne.

Handelsstandsforeningens bestyrelse og gadeudvalg mødtes onsdag morgen i denne uge for at drøfte en arbejdsgruppes oplæg til, hvordan man skal tackle det skrantende forhold til Køge Kommune.

- Vi har valgt den humoristiske indgangsvinkel til de problemer, der rejser sig - vi vil stadig dialogens vej, men vi føler, at man er ved at trække noget ned over hovedet på os, fortæller formand Jørgen Petersen.

- Vi vil have stoppet lukningen af to af torvegaderne. Vi synes, at det er fint at spærre for biler i forbindelse med store arrangementer, men der er ingen butikker, der synes, at det er en god idé at lukke de to torvegader på den måde, som det er lagt op til, siger han om et af de mål, man har for øje.
Køge Handelsstandsforening vil også have fjernet dækningsafgiften, som Køge Kommune vil opkræve for anvendelse af offentlig vej til varestativer og skilte.

- I centrene giver butikkerne ikke noget, og det er ikke mindst dem, man er oppe imod. Det er konkurrenceforvridende, siger Jørgen Petersen og henviser til, at afgiften ikke vil blive opkrævet i Torvebyen, Ølby og i butikkerne i Køge Kyst-projektet.

- Vores udgangspunkt er, at vi ikke vil betale afgiften, og det er der stor opbakning til, fortæller han.

Forslag til p-pladser

Endelig vil butikkerne også have markante ændringer i den parkeringsstrategi, som Køge Kommune lægger op til, og som skal behandles efter sommerferien.

Det bunder i en frygt for, at en kraftig beskæring af de helt bynære pladser vil gå hårdt ud over butikkernes omsætning. Der forsvinder over 1200 parkeringspladser i forbindelse med især Køge Kyst-projektet, og handelsstandsforeningen mener ikke, at der er anvist erstatningspladser i tilstrækkeligt omfang.

- Man fordobler butiksarealet, men der bliver færre parkeringspladser. Det hænger ikke sammen, siger Jørgen Petersen, der sammen med resten af handelsstandsforeningen nu har udarbejdet et forslag til lokationer for nye bynære parkeringspladser.

Forslaget lægger blandt andet op til parkering under Torvet og på handelsskolegrunden i Vestergade. Desuden skal der etableres et parkeringshus i Bjerggade, lige som der også peges på forskellige muligheder på vandværksgrunden på Søndre Allé og i forbindelse med Lovparken.

Desuden foreslåes det, at der bliver ensrettet gennem byen ad Brogade og Vestergade - det vil også give plads til flere parkeringspladser - ikke mindst i Vestergade.

Jørgen Petersen henviser til en undersøgelse, der viser, at omkring halvdelen af kunderne i Køges butikker kommer i bil, hvilket er med til at understrege behovet for gode parkeringsforhold i byen.

- Vi vil igangsætte en underskriftsindsamling, og den 9. august møder vi op til økonomiudvalgets møde for at protestere - i en god tone, naturligvis, siger Jørgen Petersen, der understreger, at det ikke kun er handelsstandsforeningen men også en række andre butikker og liberalt erhverv, der står bag protesten.

William Langkilde gennemgik blandt andet nogle af mulighederne for alternativ parkering i Køge. (Foto: DS).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.