- Det bliver ikke nogen nem budgetopgave

Budgettet er sendt videre til 2. behandling

Artiklens øverste billede
- Udgangspunktet er et helt andet i forhold til sidste års budgetlægning. Driftsbudgettet er blevet trimmet, og der er kommet en forsvarlig balance mellem, hvad vi tjener, og hvad vi bruger af penge, siger borgmester Marie Stærke (A). (Foto. JCJ).

KØGE: Køge Byråd drøftede tirsdag Økonomiudvalgets forslag til den overordnede ramme for budget 2012-2015.

- Udgangspunktet er et helt andet i forhold til sidste års budgetlægning. Driftsbudgettet er blevet trimmet, og der er kommet en forsvarlig balance mellem, hvad vi tjener, og hvad vi bruger af penge. Vi skal stadig spare, da der i en stor økonomi som vores til stadighed er behov for at trimme og omprioritere, men omprioriteringerne bliver på samme niveau som før finanskrisen. Dermed er vi tilbage i ”normalsituationen”, men det bliver ikke nogen nem budgetopgave af den grund, siger borgmester Marie Stærke (A) efter byrådets 1. behandling af Budget 2012-2015.

Den aktuelle ubalance er på 29 mio. kr. i 2012, 34 mio. kr. i 2013 og 23 mio. kr. i 2014. I 2015 forventes et overskud på 6 mio. kr. Udover tal fra Indenrigs- og Socialministeriet, Kommunernes Landsforening og Køge Kommune selv er budgetforslaget baseret på følgende – uændrede - skattesatser:

* En udskrivningsprocent for indkomstskat på 24,9 pct.

* En grundskyldspromille på 21,038 promille

* En dækningsafgift af offentlige ejendommes forskelsværdier på 8,75 promille

* En dækningsafgift af offentlige ejendommes grundværdi på 10,519 promille

* En kirkelig ligning på 0,87 pct.

Forud for budgetforhandlingerne har byrådet bedt administrationen om at finde spareforslag for 40 mio. kr. i alle budgetårene.

- Det gør vi for at være på den sikre side, så vi kan dække uforudsete merudgifter. Samtidig ved vi, at vi får en demografisk udfordring med flere ældre medborger samt flere medborgere udenfor arbejdsmarkedet, som alt andet lige giver Kommunen flere udgifter til omsorgs- og plejeopgaver samt sociale overførsler. Endelig har det også været en selvstændig målsætning at give os politikere et råderum til at omprioritere mellem de forskellige områder, så der også bliver råd til udvikling i de kommende år, siger Marie Stærke.

Budget 2012-2015 bliver 2. behandlet i Økonomiudvalget den 27. september og vedtages endeligt på Byrådsmødet den 4. oktober. Budgetmaterialet er i høring frem til 26. august og kan læses på www.koege.dk.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.