Byggeriet forventer jobfremgang

Det nye håndværkerfradrag skønnes at skabe 2100 nye job i hovedstadsområdet

Artiklens øverste billede

Midt i den aktuelle økonomiske pessimisme er der alligevel lyspunkter. Det nye håndværkerfradrag, der trådte i kraft 1. juni, skønnes at bidrage med 8400 nye job i byggesektoren, heraf 2100 i hovedstadsområdet inden for de næste par år. Det vurderer Dansk Byggeri.


Håndværkerfradraget, der er en del af regeringens BoligJobplan, giver fradrag op til typisk 30.000 kroner pr. husstand for udgifter til håndværkerlønnen på en lang række serviceopgaver og reparationer i hjemmet.

Flest håndværkerjob

"Vi regner med, at 6.500 af de nye job går til håndværkerne. De øvrige er job hos byggematerialeproducenter og rådgivende ingeniører. Udover jobbene i byggesektoren, så kommer der også en beskæftigelseseffekt i servicesektoren, så samlet bliver der skabt flere job end de estimerede 8.400," siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

Går stadig langsomt

De positive forventninger kan endnu ikke aflæses i ledighedstallene eller mærkes tydeligt i a-kasserne, der forsikrer de ledige i byggeriet.


"Vi synes stadig, det går for langsomt fremad i forhold til, hvad man kunne forvente," siger Peter Hougård Nielsen, formand for BAT-Kartellet.


A-kasserne har estimeret et fald i ledigheden det seneste halve år fra 20,5 procent til 9,1 procent. En pæn nedgang, men ledighedstallene i den sæsonprægede branche plejer at ligge endnu lavere om sommeren. Dog er ledigheden i år lavere end den var i 2010, så en beskeden fremgang i beskæftigelsen er der sket.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.