Kjøge Mini-By's Venner fik justeret deres vedtægter

Artiklens øverste billede
(Arkivfoto: JCJ).

Kjøge Mini-By's Venner har afholdt sin ordinære generalforsamling på Teaterbygningen i Køge.
På årsmødet fik vennerne justeret sine vedtægter. Anledningen var, at bestyrelsen havde nedsat et vedtægtsudvalg, som skulle gennemgå vedtægten fra den 13. februar 1990. Den vedtægt der blev vedtaget ved den stiftende generalforsamling for 20 år siden. På et tidspunkt, hvor ikke så mange af byens borgere troede, at projektet med at opføre en kopi af Køge år 1865. Forslaget til vedtægtsændringen gav anledning til en større debat, men med en enkelt ændring blev udvalgets vedtægt vedtaget.
- Tidligere borgmester Willi Eliasen betroede os senere, at man havde regnet med at få Kaffehusgrunden retur, når vi måtte opgive projektet, men sådan gik det ikke – og med et besøgstal på 12–14.000 om året har vi vist os levedygtige. Vi har da også i årets løb udsat 21 nye bygninger. Renoveret 5 ældre huse og bygget endnu et skib, fortalte formand Kurt Pedersen.
Kurt Pedersen kunne også fortælle, at man p.t. har 14 bygninger klar til udsætninng samt 5 hovedrenoverede på værkstedet.
Kurt Pedersen kom også ind på foreningens medlemsblad, som man havde fået megen ros for.
- Han kom i sin beretning ind på besøgstallet som efter en svag start de sidste 9 år har givet et besøgstal på mere end 120.000 betalende gæster. Minibyens tidligere borgmeste Kaj Wohlert overrakte den smukke borgmesterkæde til Mini-Byens borgmester årgang 2009 til Birte Brock, der i øvrigt på tager sig jobbet endnu et år, fortæller Axel Gundlach fra Kjøge Mini-By's Venner.
Sommerfesten i august blev en stor succes og de 883 betalende gæster nød de optrædende og Mini-Byens dejlige varme retter. Om søndagen blev Mini-Byens femte og største skib søsat og døbt Enigheden. Dåben blev foretaget af Skibsbyggerens barnebarn og talen for skibet blev holdt af borgmester Birte Brock.
Endvidere blev den foreslåede kontingentforhøjelse vedtaget: Kontingentet er for enkelte medlemmer kr. 150,- par kr. 200.- og juniorer kr. 50,- Sidste regulering fandt sted i 2003. Der var ikke overraskelser med hensyn til valg til bestyrelsen, idet både formanden Kurt Pedersen og Vilhelm Snare Jespersen blev genvalgt.
Efter generalforsamlingen fik borgmester Marie Stærke ordet. Hendes indlæg omhandlede Køge Kyst projektet, om visionerne der ligger bag dette store projekt. Marie talte om, hvordan man ville udforme og formulere visioner og økonomisk sikre projektet.
Efter borgmesterens indlæg var der mulighed for at stille spørgsmål. Blandt andet ønsker Mini-Byen at sikre, at man forsat kan regne med at beholde det lånte område, så også byens mange gæster fortsat kan parkere ved Mini-byen.
Kjøge Mini-By's Venner har p.t. 658 medlemmer.
pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.