Flere børn skal være idrætsaktive

SFO'er og idrætsforeninger i Køge kommune skal få flere børn til at være aktive

Artiklens øverste billede
- Et tæt samarbejde mellem foreninger og SFO'er skaber rigtig gode muligheder for at få fat i de børn, der ikke er med i idrætsforeningerne, siger kulturudvalgsformand Erik Swiatek. (Pressefoto).

KØGE: Der skal fokus på samarbejde mellem idrætsforeninger og SFO'er i Køge kommune for at få flere børn til at blive idrætsaktive.

Kombinationen af foreningernes kompetencer inden for en særlig idrætsgren, og pædagogernes viden om det pædagogiske arbejde med børn er afgørende, når børn som ikke er aktive i idrætsforeningerne, skal involveres i foreningslivet.

Derfor sætter Køge Kommune, som en del af kommunes breddeidrætsprojekt, fokus på samarbejde mellem idrætsforeninger og SFO'er.

- Et tæt samarbejde mellem foreninger og SFO'er skaber rigtig gode muligheder for at få fat i de børn, der ikke er med i idrætsforeningerne. De børn som idrætsforeningerne ikke har fat i, har SFO'en som oftest kontakt med, fortæller formand for Kulturudvalget, Erik Swiatek.

De lokale samarbejder mellem foreninger og SFO'er bliver udviklet lokalt, derfor er der store forskelle på, hvad samarbejdet går ud på.

I Ellemarken er der indgået et samarbejde mellem Ellemarkens SFO2 – Spidsen og Køge Boldklub, som arrangerer ”fodbold for sjov i Ellemarken”. Initiativet bakkes op af projektet Sund Zone.

I Vemmedrup er der valgt en anden tilgang til samarbejdet. Her arbejdes der for at styrke den lokale opbakning til Vemmedrup børnenes idrætsdeltagelse. Idrætsforeningen Vemmedrup IF og SFO'en vil sammen lave et informationsmøde i Vemmedrup, hvor de sætter fokus på forældrenes betydning for børnenes idrætsdeltagelse.

- Det er alt afgørende, at samarbejdet får lov til at udvikle sig lokalt, det betyder, at samarbejdet kommer til at give mening for begge parter, og at samarbejdet derfor bliver til en naturlig del af hverdagen, siger projektleder, Anna Valgreen.

Frivillige trænere uddannet i pædagogisk idræt

Ni foreninger deltager i projektet, og i maj sendte de til sammen 34 frivillige på uddannelse i pædagogisk idræt. Foreningerne har herigennem fået kendskab til, hvordan der arbejdes med idræt i SFO'erne, hvor der bl.a. tænkes i pædagogiske mål i idrætsaktiviteterne.

- Det er vores håb, at ved at give de frivillige viden om, hvordan man i foreningerne kan arbejde med idræt som et pædagogisk redskab, så vil de i fremtiden have nemmere ved at fastholde de børn og unge, som kommer i foreningen, som ellers hurtigst ville forsvinde igen, siger projektleder, Anna Valgreen.

Hun påpeger også, at et fælles udgangspunkt for at tale om idræt, kan være afgørende for at få etableret et godt og ligeværdigt samarbejde mellem foreningerne og SFO'erne.

De fleste aktiviteter starter op efter sommerferien, hvor der bliver lavet forskellige idrætsaktiviteter i SFO tiden men enkelte aktiviteter er allerede startet op.

Projektet løber til udgangen af april 2012, hvor samarbejdet gerne skulle være forankret lokalt i foreningerne og SFO'erne.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.