Rotter dør på stribe i Køge kommune
Flest rotter er indtil videre gået i fælden i Bjæverskov-området.
KØGE: Rotterne lever livet farligt i Køge Kommunes kloakker. For lidt over en måneds tid siden tog kommunen nye, ”intelligente” rottefælder i brug, og allerede nu har fælderne spiddet rotte nummer 2.000.
Det særlige ved de nye rottefælder er, at de fungerer helt uden gift - til gavn for miljøet. Fælden placeres direkte i kloakrørene, hvor rotterne piler rundt. Ved hjælp af en føler registrerer fælden rotternes bevægelser og kropsvarme. Så snart en rotte forsøger at smutte forbi fælden, udskydes et bundt spyd, som rammer rotten med stor kraft. Rotten brækker rygsøjlen og dør øjeblikkeligt.
Spyddene trækkes herefter op i fælden igen og er klar til næste skud. Den døde rotte skylles ud med kloakvandet og ender enten på renseanlægget eller nedbrydes på vej dertil.
Hver gang en fælde har lavet en fuldtræffer, sender den en mail eller sms til Køge Kommune. Det giver kommunen overblik over, hvor rotteplagen er værst.
Flest i Bjæverskov
Bjæverskov er det område i kommunen, hvor fælderne spidder flest rotter. For tiden er der sat 18 af de nye rottefælder ned i Bjæverskovs kloakker.
En enkelt fælde har siden den blev nedsat i maj/juni måned ”skudt” ca. 963 rotter – eller næsten halvdelen af det samlede antal rotter, der er gået i de nye fælder, som er fordelt over hele Kommunen.
I Oluf Jensens Gaard, Brogade midt i Køge by er der fanget 100 rotter, fordelt på fire fælder.
I Ølandskvarteret i Køge blev der anbragt 20 fælder i forbindelse med en større kloakrenovering. Her er seks af fælderne nu holdt op med at skyde. Det betyder, at der ikke længere er rotter bag ved fælderne, og at det område, som de har dækket, kan betragtes som fri for rotter. Disse fælder tages nu ud og benyttes andre steder.
Valget er faldet på Vemmedrup, fordi kommunen får forholdsvis mange rotteanmeldelse fra dette område.
Kommunen lader dog altid et antal fælder blive tilbage i de rottefri områder for at sikre, at der ikke flytter nye rottefamilier ind.
Køge Kommunes statistik fra rottefælderne kan læses på www.koege.dk. Her kan man også se en film, der viser, hvordan fælden virker.