Flere ydelser og større udgifter i 2009 i Region Sjælland

Artiklens øverste billede
Steen Bach Nielsen - formand for Regionsrådet. (Pressefoto).

Samtidig med at efterspørgslen på for eksempel sygehusbehandlinger og kollektiv trafik stiger, er der i disse og de kommende år et stigende pres på budgetterne i blandt andet Region Sjælland.
Den første og foreløbige vurdering af Region Sjællands regnskab for 2009 blev tirsdag præsenteret for Region Sjællands Forretningsudvalg. Fristen for indberetninger til regnskabet er udløbet, og regnskabet udarbejdes nu med henblik på forelæggelse sidst i april.
Regnskabstallene viser en profil med knap 400 millioner kroner i udgifter, der ikke ligger inden for bevillingerne i 2009.
Heraf udgør som tidligere omtalt omkring en tredjedel overskridelser på sygehusdriften, hvor der er gennemført væsentligt flere behandlinger end aftalt i Økonomiaftalen mellem Danske Regioner og Regeringen.
Derudover drejer det sig om sundhedsudgifter, der også omfatter områder, som regionen ikke har stor indflydelse på og derfor har svært ved at styre. Det er for eksempel ydelser på sygesikringsområdet, udgiftsstigninger på højt specialiserede behandlinger og i forbindelse med behandlingsgarantierne.
- Som region skal vi selvfølgelig overholde de budgetter, vi får stillet til rådighed, så derfor skal et års overskridelse ”indhentes” efterfølgende. Det er vigtigt, at vi får analyseret årsagerne, og det er vigtigt, at vi gennemfører nødvendige besparelser på en måde, der går mindst muligt ud over den service og de ydelser, borgerne får. Det er ikke nogen nem opgave, men det er en opgave vi skal løse, siger Steen Bach Nielsen, formand for Regionsrådet.
Der er indarbejdet en række effektiviseringer og besparelser i regionens budget for 2010.
- Da Regionen Sjælland som virksomhed er præget af arbejdskraftmangel, som hæmmer mulighederne for at yde serviceydelserne bedst og billigst muligt i eget regi, er det fortsat vores intention at forsøge at undgå afskedigelser, siger administrerende direktør Jens Andersen.
- Vi skal nu nærmere se på konsekvenserne af 2009- regnskabet og have en første vurdering af fremdriften i budget 2010.
pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.