Skoleuge i tæt samspil med XL-Byg i Køge
UDDANNELSE
: På ungdomsuddannelsen Merkantil II (2.år) på Køge Handelsskole er bøgerne lagt på hylden i denne uge.
Men det betyder ikke, at de godt 100 elever på de to 2.årshold kan dandere den - tværtimod!
De unge skal nemlig igennem 'en levende case', et nyt begreb der beskriver en skoleuge i tæt samspil med en virksomhed, i denne omgang XL-Byg i Køge.
Den levende case bliver levende i kraft af, at de unge ikke blot skal på det slagne virksomhedsbesøg, men selv på banen og arbejde aktivt med virksomhedens branding, værdier samt kendskab til firmaets forretningsområder samt ikke mindst skrive en jobansøgning og til jobsamtale hos XL-Bygs HR-chef Thomas Werngreen.
- Målet med 'den levende case' er, at øge de unges chancer for en praktikplads, og den bedste måde at styrke denne chance, er at give eleverne førstehåndsindsigt i livet og udfordringerne på en rigtig arbejdsplads. De skal vide, hvad en arbejdsplads og en virksomhed er, af kød og blod, så de er velforberedte, men også afklarede om egne karriereønsker, når de er klar med deres Merkantiluddannelse her på skolen, og skal til at skriv ansøgninger, forklarer Merkantillærer Bechet Polat, Køge Handelsskole.
- På Merkantil lever vi op til vores navn, ved at være skarpt fokuserede på det rigtige erhvervsliv, som ligger uden for skolens vægge. Vi bryder i overført betydning ofte disse vægge ned, ved konstant at inddrage regionens virksomheder i f.eks. erhvervscaseuger. Samspillet med erhvervslivet skylder vi vores elever, så de er ordentligt klædt på til et godt job - og så er vores netværk med erhvervslivet en højtvægtet målsætning i alle uddannelser på Køge Handelsskole, som også er stadfæstet i skolens værdigrundlag, supplerer uddannelseschef på Merkantil, Hans Severinsen.