Mange flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse i Greve

Artiklens øverste billede
Fra venstre: Formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget i Greve Hans Kristiansen, Inger Støjberg og Mark Jensen. (Foto: Privat).

UDDANNELSE : Der er styr på de unge i Greve. På blot 2 år har der været en stigning på over 10 % af unge 20 årige, der har gennemført en ungdomsuddannelse i Greve. Med 7.761 årlige kontakter til unge mellem grundskolen og det 25. år dokumenterede UUV et fintmasket net under unge i Greve.
UUV's vejledningskontor på toppen af Centerholmen 18 i Greve var fredag den 5. februar rammen omkring et besøg af beskæftigelsesminister Inger Støjberg, der var taget til Greve for at få en orientering om ungeindsatsen og samarbejdet mellem Jobcenteret og UUV – Ungdommens UddannelsesVejledning.
Centerleder Mark Jensen, UUV, bød ministeren velkommen og udtrykte glæde over, at Inger Støjberg havde lyst til at se det lokale samarbejde mellem Jobcenteret og UUV, som der er lagt op til med Beskæftigelses- og Undervisningsministeriernes fælles præsentation af Ungepakke I og II.
Konsulent Christel Jørgensen, UUV, gav ministeren en aktuel oversigt over ungesituationen i Greve. Denne viser bl.a. en markant uddannelsesfremgang på over 10% for unge 20 årige målt over en periode på kun 2 år.
- Regeringen har nationalt kik på de unge 15, 16 og 17 årige der ikke er i en tilfredsstillende beskæftigelses- eller uddannelsessituation. På landsplan regner man med at denne gruppe er på 5%, mens aktuelle tal for Greve viser, at gruppen er nede på 2,5% oplyste Christel Jørgensen.
Afdelingsleder Margrethe Tovgaard, UUV fortalte sammen med vejleder Ole Pedersen, UUV, om vejledningsindsatsen for unge i Greve mellem grundskolen og det 25. år.
- I 2009 havde vi på forskellige måder 7.761 kontakter til unge, der selv opsøger os eller som vi kontakter i forbindelse med tilflytning eller uddannelsesafbrud, sagde Margrethe Tovgaard, som var sikker på, at denne omfattende kontakt med tilbud om frivillig vejledning gjorde, at mange unge klarede sig selv uden at søge hjælp i Jobcenteret.
Ole Pedersen, UUV, har gennemført to vejledningsforløb på 4 uger for 40 unge kontanthjælpsmodtager. Jobcentrene, som nu også har fået en opgave med at få unge i uddannelse, havde evalueret projekterne positivt og Ole Pedersen oplyste af 85% af de unge, der har deltaget i UUV-forløbene har afsluttet kurset med en uddannelsesplan, som kunne godkendes i Jobcenteret.
Inger Støjberg spurgte, om der overalt i landet er et så godt samarbejde mellem UUV og Jobcentrene, hvortil Mark Jensen svarede, at han ikke ville udelukke, at der i nogle UU centre var lidt for meget fokus på skolevejledning og i nogle Jobcentre for lidt uddannelsesvejledning.
- Løsningen – og arbejdet frem mod 95% målsætningen – ligger i et samarbejde mellem os og Jobcentrene. Det er et samarbejde, der er på vej mange andre steder en her i Køge Bugt, slog Mark Jensen fast.

Behov for praktikpladser

På spørgsmål fra beskæftigelsesministeren om hvad der manglede i Ungepakkerne, gjorde Hans Kristiansen fra Greve kommunes Erhvervs- og beskæftigelsesudvalg opmærksom på, at der var behov for flere praktikpladser til unge på erhvervsuddannelserne.
Mark Jensen udtrykte ønske om lokale praktikkonsulenter, gerne placeret i UUV, der kunne skabe flere praktikpladser i et opsøgende arbejde på lokale virksomheder.
Inger Støjberg ville tage bemærkninger med tilbage til Bertel Haarder og gjorde samtidig opmærksom på, at regeringen havde afsat over 1 mia. til flere praktikpladser.
Det var en tilfreds Mark Jensen, der kunne se tilbage på en god dialog med ministeren.
- Der er mange udfordringer med unge og uddannelse, men vi skal også huske at fortælle de gode historier, og dem er der faktisk en del af, sagde Mark Jensen, da ministeren efter 1½ time kørte videre til dagens næste programpunkt.
pm

Fra venstre ses Regionsdirektør Jan Hendeliowitz, Stig Martin Nørgaard, kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen og minister Inger Støjberg. (Foto. Privat).
Fra venstre forrest ses centerleder Mark Jensen og beskæftigelsesminister Inger Støjberg. I mødet deltog repræsentanter fra Jobcenter Greve, Greve Kommune og vejledere fra UUV. (Privatfoto).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.