Træning og skole hænger sammen i eliteidræt på Solrød Gymnasium

En nødvendighed, siger Mike Bjerregaard, som går efter medaljer ved Europamesterskaberne i karate i Tyrkiet i næste måned.

Artiklens øverste billede
Mike Bjerregaard (tv) og Jonas Staun Pallesen til træning forud for EM i Tyrkiet i februar måned. (Privatfoto).

Træning og skole hænger sammen i eliteidræt på Solrød Gymnasium.

- Det er hårdt at holde sig på toppen indenfor elite-sport, men vi har den store fordel, at vi kan får vores træning til at hænge sammen, fordi vi også træner i skoletiden, og det giver meget stor motivation, siger elite-sports eleverne, Mike Bjerregaard og Jonas Staun Pallesen fra 2.F, som begge er karateelever.

De har igennem den seneste tid trænet ihærdigt til næste konkurrence, EM i Tyrkiet i begyndelsen af februar, og de ved, at der skal arbejdes for sagen, for begge er med på det danske karatelandshold og dermed i toppen indenfor deres sportsgren.

Også Niclas Nøhr og Lena Ploug Grebak, som i slutningen af oktober deltog i Verdensmesterskaberne i badminton i Malaysia, kan bidrage med erfaringer omkring træning op til en større konkurrence, eftersom de begge kom hjem med meget fine resultater fra Malaysia.

- En af forudsætningerne for at vi er nået så langt er, at der er et meget højt træningsniveau på skolen, og dette kommer eliteeleverne til gode. Der er hundrede procent styr på træningen, så det er den rette mængde træning, vi får, siger Mike Bjerregaard og fortsætter.

- Da en del af træningen ligger i skoletiden, kommer hverdagen til at hænge sammen, så vi også kan nå klubtræningen, supplerer Jonas Staun Pallesen.

Træningen styres af eleverne selv, men alle fire er enige om, at trænerne, Mikael Krøl og Jakob Poulsen, er meget vigtige faktorer i det spil, fordi de to trænere kender eleverne så godt.

- De kender den enkelte og ved, hvor den enkelte står i sin træning – hvilke fysiske og psykiske indspark han eller hun skal have, siger Jonas Staun Pallesen og fortsætter:

- De er engagerede, og de har selv været i situationen, så de kender alle de faser, man gennemgår såvel i den daglige træning som op til en konkurrence, så de ved lige, hvordan de skal sparre os.

- Det, der er det vigtigste, når man skal sætte sig op til en større konkurrence, er at fokusere, siger Mike Bjerregaard.

- Jeg har en række øvelser, som jeg arbejder med, for at fokusere i forhold til opgaven. Her får jeg hjælp både af trænerne og fra min mor, som arbejder med coaching, men det er også nødvendigt, eftersom det er vigtigt samle al energi omkring opgaven, fortsætter han.

- Her er klassen en utrolig hjælp. Eftersom vi alle kender situationen omkring større konkurrencer, kan vi støtte og bakke hinanden op. Det, der er så utroligt vigtigt for os, er at toppe på det rigtige tidspunkt i forhold til konkurrencen, og det kan ikke klares på otte timer. I visse perioder må vi lave lektierne, når der er tid til det, og det har langt de fleste lærere stor forståelse for, ligesom de også kan gå med til en udsættelse af skriftlige afleveringer, hvis den forsinkede aflevering skyldes en turnering, siger Jonas Staun Pallesen.

Mike Bjerregaard og Jonas Staun Pallesen har stor glæde af elite-idrætsklassen, mens Lena Ploug Grebak tager sin gymnasiale uddannelse i Team Danmark-regi.

Det vil sige, at hun har mulighed for at bruge 4 år på at blive student. Lena Ploug Grebak styrer sit skoleforløb hundrede procent selv og er tydeligvis god til det, når man ser på hendes karakterer.

- På turen til Malaysia havde jeg nogle bøger med til min store skriftlige opgave, så jeg kunne bruge nogle af de fritimer, der er under en sådan turnering, til at læse op til opgaven, og det går ret godt, også selv om jeg ikke havde de optimale forhold under den seneste turnering. Det kan dog være en meget stor udfordring, fortæller hun, eftersom man i den situation skal fungere under en voldsom spidsbelastning.

Hertil siger Niclas Nøhr, at det for ham har været meget vigtigt at indgå i eliteidrætgruppen, fordi det også for ham er helt afgørende for resultatet, at hans træning hænger sammen.

Hvis man er på vej ind i en gymnasial uddannelse med en eliteidræt som særlig kompetence, kan man høre nærmere om mulighederne for at få træning og skole til at hænge sammen på aspirantaftenen på Solrød Gymnasium tirsdag den 26. januar kl. 19.00

Man kan også finde en beskrivelse forholdene for elever på eliteniveau i aspiranthæftet for stx på Solrød Gymnasiums hjemmeside www.solroed-gym.dk.

pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.