Teaterkoncert i støbeskeen på Solrød Gymnasium

Alle sejl sættes til for at gøre koncerten til en stor oplevelse for alle.

Artiklens øverste billede
Billede fra den forrige teaterkoncert på Solrød Gymnasium, "Enjoy the Silence", som fint illustrerer det fællesskab, Olivia billede fra den forrige teaterkoncert på SG, Enjoy the Silence, som fint illustrerer det fællesskab, Olivia Ejlstrup Finkielman og Anna Andersen taler om. (Privatfoto).

Elever og lærere på Solrød Gymnasium i frugtbart samarbejde omkring årets store teaterkoncert.

- I teaterkoncertens PR-gruppen holdes møde hver tirsdag eftermiddag, forttæller Olivia Ejlstrup Finkielman fra 3.b, der sammen med Anna Andersen, 3.a, fortæller, at teaterkoncerten i år bliver en helt fantastisk spektakulær og spændende oplevelse. Teaterkoncerten har premiere den 22. marts og spiller tre aftener i træk.

- Det har været et rigtigt spændende forløb, vi har deltaget i, men det vidste vi godt, det ville blive, for vi var med for to år siden ved den sidste meget roste teaterkoncert 'Enjoy of Silence'. Denne gang ville vi imidlertid med ind og præge forløbet, og det er vi, eftersom vi sidder i styregruppen, hvor der er lige mange elever og lærere, fortæller Anna Andersen og fortsætter:

- Vi mødtes til nogle brainstorming-møder, hvor alle kom frem med deres ideer til musik, temaer og scenografi. Disse tanker skrev Mathias Wogensen, musiklærer og tovholder på teaterkoncerten, sammen til den første drejebog, som efterfølgende blev bearbejdet på baggrund af et stormøde, hvor alle, der er med i koncerten, kom med deres idéer.

- Vi er opdelt i grupper, og jeg er med i gruppen, der tager sig af PR-virksomhed med hjemmeside og plakater. Men det går fantastisk godt, fortsætter Olivia Ejlstrup Finkielman.

- Vi er meget snart klar med teaterkoncertens egen hjemmeside med alle de relevante oplysninger og inspirerende billeder.

- Desuden er der en scenografigruppe, gruppen der tager sig af kostumer og rekvisitter, en der har med sminkning at gøre. Alle disse grupper styres af elever, der så melder tilbage til Mathias. Der er også lærere med i nogle af grupperne, og man skulle da lige vænne sig til, at elev-lærerrollerne ligesom var sat ud af kraft, men også det fungerer upåklageligt, oplyser Anna Andersen.

På spørgsmålet om hvorvidt disse forberedelser kan forenes med skolegangen svarer begge piger, at det for øjeblikket går godt nok.

- Vi ved godt, at når vi nærmer os selve premieredagen, vil vi helt sikkert blive stressede. Vi kan allerede mærke det lidt i gruppen, der har med kostumer at gøre, for vi har en deadline i februar, og det er altså snart, når man tænker på, hvor mange kostumer der skal laves. På den anden side er det jo en fantastisk tilfredsstillelse at arbejde med sådanne konkrete ting, og så har vi det enormt hyggeligt i gruppen, så det skal nok gå, siger Anna Andersen fortrøstningsfuldt.

Tema holdes hemmeligt

Temaet for koncerten er hemmeligt, men Anna Andersen og Olivia Ejlstrup Finkielman forsikrer, at det bliver spektakulært og visuelt inspirerende.
- Vi har lagt al vores kreativitet og entusiasme i både form og indhold. Det giver et kick, når man finder frem til en løsning på det problem, som gruppen har tumlet med - nemlig hvordan man konstruerer et hjul, der kan bære en pige og samtidig være på scenen uden at falde ned. Det er netop samarbejdets styrke, og det arbejde er fantastisk inspirerende, fordi vi ser hinanden fra en helt anden vinkel – den kreative, sjove vinkel, fastslår de samstemmende.
Koncerten består af kendte sange, som eleverne selv har foreslået, og disse sange bindes sammen af en handling, som skaber historien.
- Hvordan handlingen skal forløbe, kan vi ikke lige overskue nu, siger Anna Andersen, men det kommer – der er jo stadig god tid til premieren, og vi har mange øveweekender foran os, så det skal nok falde på plads. Det bliver sjovt, og selv om det også er et slid, er det hele sliddet værd, fordi vi løfter opgaven i fællesskab.
pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.