Servicereduktioner på ældreområdet i 2010 er på plads i Køge kommune

Artiklens øverste billede
(Ill. foto: Colourbox).

Køge kommunes økonomi er under pres i disse år, og for at komme tilbage på rette kurs er det fortsat nødvendigt at gennemføre en række servicereduktioner på det sociale område i det kommende år.
Køge Byråd besluttede i august 2009, at det var nødvendigt at finde varige besparelser på 15 mio. på det sociale område, primært ældreområdet, for at få økonomien til at hænge sammen.
Kommunen har derfor finkæmmet området for at finde steder, hvor det er rigtigst ud fra hensynet til både borgere og medarbejdere.
Servicereduktionerne vil i 2010 blandt andet komme til at betyde lavere personalenormering på plejehjem og ældrecentre samt mindre adgang til praktisk hjælp f.eks. rengøring og tøjvask.
- Det er aldrig spændende at skulle gennemføre besparelser på det sociale område, fordi det uundgåeligt rammer både borgere, pårørende og medarbejdere. Vi har bestræbt os på at finde de bedste løsninger, men det vil kunne mærkes. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at alle afgørelser om praktisk hjælp og personlig pleje fortsat vil ske efter en helt konkret vurdering af den enkelte borgers situation og særlige behov, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Randi Hansen.
Ældreområdet fik i 2009 til opgave at spare 15 mio. i løbet af årets 3 sidste måneder. En stor del af disse blev fundet ved at bruge færre medarbejder- og vikartimer på tværs af hele ældreområdet.
De hårde servicereduktioner fra 2009 erstattes i 2010 af servicereduktioner, der fordeles ud på et helt år og derfor vil de blive mindre mærkbare end de netop gennemførte reduktioner fra 2009.
Den generelle økonomiske situation for kommunerne betyder, at der i de kommende år næppe vil blive flere ressourcer til at løse opgaverne på ældreområdet.
Det er dog fortsat Køge Kommunes klare ambition at udvikle indsatsen for stadig at kunne sikre gode rammer om et godt og trygt ældreliv.
- Jeg ville ønske, at det gik den anden vej med midlerne til ældreområdet, men virkeligheden er desværre en anden. Det er dog en trøst, at de meget hårde besparelser i efteråret 2009 nu er overstået, og at besparelserne i de kommende år forhåbentligt vil være mindre mærkbare på vores plejehjem og ude omkring i hjemmene, end dem vi netop har oplevet – fordi vi nu har mulighed for at sprede besparelserne ud over et helt år, siger Randi Hansen og fortsætter:
- Jeg har stor tillid til personalet i ældreplejen. Det er kompetente medarbejdere, der altid har borgerens ve og vel i tankerne, og derfor er jeg også sikker på, at vi vil få det bedste ud af situationen, selvom det ikke er nemt for nogen parter.
pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.