Faxe Kommunes finansielle politik

Artiklens øverste billede

Faxe Kommune har valgt at føre en aktiv finansiel politik og har i henhold til kommunens bankaftale med Nordea valgt at investere i obligationer med kort løbetid. Målet er, at få et fornuftigt afkast, uden samtidig at løbe en stor risiko.
Det har givet anledning til en klage til tilsynet og en debat i Dagbladet tirsdag den 5. januar 2010. Sagens fakta skal derfor uddybes her.
Faxe Kommunes bankaftale med Nordea er kommet i stand efter at opgaven var i udbud, da Faxe Kommune blev etableret. En række banker bød på opgaven, hvor Nordea blev valgt.
Det er en god bankaftale. Faxe Kommune fik i år 2009 foretaget en "cash management" undersøgelse for at sikre, at kommunen på alle områder forvalter borgernes penge bedst muligt. Det var revisionsfirmaet KPMG som stod for opgaven.
Deres vurdering var, at Faxe Kommune har en særdeles god aftale med Nordea, ligesom undersøgelsen konkluderede at udbyttet kan optimeres, ved at udnytte de kreditfaciliteter som ligger i aftalen fuldt ud. Faxe Kommune har derfor sat en mere aktiv investeringsstrategi i værk.
Der er alene foretaget investeringer i obligationer med kort løbetid. Kursrisikoen er dermed minimal. Faxe Kommune har således valgt en investeringsform med en lille risiko, selvom et større afkast kunne opnås ved at investere mere risikovilligt.
Faxe Kommunes investeringsstrategi er desuden baseret på en vurdering af den fremtidige renteudvikling. Vi må forvente et jævnt stigende renteniveau og vi vil næppe fortsat kunne nøjes med at betale mindre end en procent i rente på vores kreditfacilitet.
Faxe Kommune har derfor investeret kortsigtet for at realisere den gevinst der er mellem afkast på obligationer og renter på kreditfaciliteten.
Det er Faxe Kommunes vurdering, at det er særdeles solide investeringer, og dermed en yderst fornuftig forvaltning af de tilstedeværende midler. Vi får et nettoafkast og investeringerne er derfor til gavn for kommunens borgere.
pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.