Læserne er vilde med vinterferie

Roskilde Avis har tilsyneladende aktiveret den kollektive hukommelse med to artikler om eventuel flytning af vinterferien

Artiklens øverste billede
Det er fedt med vinterferie, men ikke lige fedt, i hvilken uge den er placeret.

Det højaktuelle tema i Roskilde Avis om muligheden for flytning af vinterferien fra uge otte til uge syv har aktiveret en række opmærksomme læsere med hukommelsen i orden. Flere har via e-mails bidraget til at puste støvet af den gamle baggrund for Roskilde Kommunes binding til uge otte.
Tilsyneladende har flere begrundelser gjort sig gældende. Eksempelvis fortæller Marianne Lund:

Skete ved afstemning

- Næstformand i Skole- og Børneudvalget, Venstres Bent Jørgensen, undre sig over (i Roskilde Avis onsdag 24. februar, red.), at børn i Roskilde har vinterferie i uge otte.
- Dette kan jeg godt give en forklaring på. Det blev lagt ud til forældrene, at de skulle stemme om, hvilken uge de helst ville have, og der blev flertal for uge otte. Jeg var nemlig selv ansat på en skole på det tidspunkt, og var med til, at tælle op. Så det er såre enkelt, flertallet bestemte.

Fyn er ferieø i uge otte

En læser ved navn Kirsten Bencke sætter sagen ind i en bredere geografisk ramme:
- Kan fuldt ud tilslutte mig at vinterferien, også i Roskilde Kommune, lægges i uge syv. Vil dog gøre opmærksom på, at uge syv ikke er en officiel vinterferie-uge, idet kommunerne selv bestemmer om det er uge syv eller otte. I Odense Kommune har de f.eks. også vinterferie i uge otte.
- Men det er noget rod og giver jo rejsebureauerne to uger hvor de kan skrue priserne i vejret. Det tog også nogle år før museer med mere fandt ud af, at deres vinterferie-tilbud skulle gælde både i uge syv og otte.

En amtsborgmesteres valg

Jørgen Vange er en læser fra Himmelev, og han fortæller:
- Jeg har været ansat i Skovbo Kommunes skolevæsen 1962-96 og sideløbende hermed i Roskilde amt fra 1973-2004 og mener at kunne huske en del af forhistorien vedrørende ferien i det daværende Roskilde Amt.
- Vinterferie begyndte så småt at vinde indpas i skolerne i 1970'erne og 80'erne, hvor de fleste kommuner i det gamle Roskilde Amt indførte den. Med Roskilde Kommune som den vist nok eneste udtagelse.
- Der skulle gå adskillige år inden Roskilde hoppede med på vognen. Jeg mener, det var den daværende amtsdirektør Erik Lohmann-Davidsen (tiltrådt 1990), der var primusmotor med at koordinere tidspunktet for ferien og med at få Roskilde til at beslutte sig for ferien.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.