En ny løve i front for flokken

Peugeot lancerer med den nye 207 99g en ny leder for Blue Lion, som franskmændene kalder rækken af mærkets mest miljøbevidste biler

Artiklens øverste billede
(Fotos: JCJ).

UGENS BIL : Hvis der er et tema, som optager verdenssamfundet i øjeblikket, så er det klima. Det har de selvfølgelig også opdaget hos Peugeot, som helt i tidens trend præsenterede en ny leder for de blå løver, da 2009 løb på hæld.
Den nye Peugeot 207 udleder nemlig kun 99g co2 per kørt kilometer, og dermed ryger den direkte ind i toppen af hierarkiet af den miljøbevidste løveflok, som i Peugeots optik inkluderer biler, der udleder mindre end 130g co2 per kørt kilometer.
Ud over at den nye 207'er har brudt den magiske grænse med under 100g co2 per kilometer, så lover fabrikken også, at den kan klare 26,3 kilometer på en liter diesel - og for en gangs skyld så tyder det på, at der faktisk ikke bliver lovet for meget.
For selv om undertegnet ikke formåede at leve helt op til de flotte tal, så blev det da til lidt over 23 kilometer på en liter diesel, hvilket er ganske tilfredstillende i det danske vintervejr, så på en almindelig sommerdag og med en venlig og følsom speederfod, så burde det være muligt at nærme sig de 26,3 kilometer per liter, til stor glæde for alverdens miljøforkæmpere og din egen pengepung

Ingen synlig forskel

Umiddelbart så kan den nye 99g-udgave være meget vanskelig at genkende i gadebilledet, for visuelt ligner den en almindelig 207'er til forveksling.
Bagklappen er dog udstyret med et lille 99g-mærke, som markerer, at der her er tale om lederen af den miljøvenlige løveflok. Det virkelige trænede Peugeot-øje vil muligvis også spotte, at bilen er sænket minimalt, men det falder langt fra i øjnene.
Sænkningen er en del af de tiltag, som sikrer de flotte tal, og sammen med spoilere mindsker det vindmodstanden, hvilket selvfølgelig har en positiv effekt på bilens præstationer. Ellers er det ikke de store tekniske fiks fakserier, som Peugeots ingeniører har brugt til at forbedre den oprindelige 207'ers udholdenhed på en liter diesel med fire kilometer, for udover at vindmodstanden, som nævnt tidligere, er mindsket, så har man optimeret gearkassen, og motorstyringen er forbedret.
Disse ændringer betyder heldigvis ingenting for bilens køreegenskaber, og som køber af en 207 99g kan du kæmpe din egen miljøkamp uden at gå på kompromis med køreoplevelsen.

Masser af kræfter

For under kølerhjemlen lægger nemlig den velkendte og velfungerende 1,6 liters HDI motor, som udover at være støjsvag også har de nødvendige kræfter, der skal til at trække bilen ved lave omdrejninger.
Derfor så er køreoplevelsen også væsentlig højere end forbruget, og det er ikke til at mærke forskel fra den oprindelige 207'er. Det er ikke til at sætte en finger på hverken ydeevnen, gearskiftet eller styringen - det hele fungerer upåklageligt, og så kan du endda sætte dig bag rattet med god samvittighed, og med viden om, at det faktisk er muligt at leve op til de tal, som fabrikanten lover at bilen kan præstere.
Samtidige kan du så nyde at udstyrsniveauet er helt på højde med standard-udgaven af Peugeot 207, faktisk har økovarianten fartpilot/begrænser og indfarvede sidelister, hvilket du ikke får som standard i den almindelige 207'er.
Så de cirka 5000 kroner mere, som du skal finde frem for at få økovarianten er på alle måder givet rigtig godt ud

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.