Leverandør af FLEKSJOBBERE

Revacenter BOMI er eksperter i at sikre en vellykket imple mentering af fleksjobs i virksomhederne

Artiklens øverste billede
Centerleder Frank Binderup foran Revacenter BOMI’s afdeling i Roskilde

FLEKSJOB Når talen falder på fleksjob, er der mange, som ikke ved, hvad ordningen egentlig går ud på, indleder teamleder hos Revacenter BOMI, Henrik Olsen.
- Dels oplever vi usikkerhed hos arbejdsgiverne om, hvilke muligheder ordningen rummer, og dels er mange arbejdsgivere usikre på, hvordan man kommer i kontakt med en potentiel "fleksjobber", og hvordan man får et fleksjob implementeret i egen virksomhed.
Revacenter BOMI i Roskilde er en organisation, som udover at håndtere primært sygemeldte, har mange andre kompetencer "i kurven".
Organisationen er overordnet set bygget op om 2 hovedarbejdsområder: Et Revacenter og et Hjerneskadecenter, som tilsammen udgør den selvejende institution BOMI.
En institution, der er den daglige ramme for ca. 100 dygtige, professionelle og engagerede medarbejdere, som især tager sigte på at afklare personers arbejdsdygtighed.
- Det tager sigte på at få udnyttet de menneskelige og arbejdsmæssige ressourcer, som disse mennesker stadig har, og som ville gå til spilde, hvis de blot blev tilkendt en førtidspension, forklarer han.

Ren Win-Win

- Vi opfatter vores organisation som hjælp for alle parter til at opnå en vindersituation, forklarer Henrik Olsen videre. Det er en vindersituation for såvel fleksjobberen, for virksomheden og for samfundet.
- De mennesker, som kommer herop til afklaring af arbejdsevne, er f.eks. ramt af nedslidning eller arbejdsbetingede sygdomme fra et langt og hårdt arbejdsliv.
Til tider med en lidt opgivende attitude, fordi de ofte føler sig udbrændte og nedslidte, eller lettere handicappede på grund af skavanker, som de har fået.
- Men i stedet for at henvise dem til passiv forsørgelse er det i alles interesse, at få disse mennesker aktiveret i et omfang, som de kan klare og overskue, understreger han.
- Næsten ingen er i det lange løb tilfredse med et passivt liv under offentlig forsørgelse, fremhæver han. – Tværtimod ser vi ofte folk blomstre op, når der er et stykke arbejde, som de ved kræver deres indsats. – Man har på den måde stadig en værdi og aktiv rolle i samfundet, noget at stå op til hver dag, og det er med til at give livskvalitet.
Virksomheden får mulighed for at få erfarent personale på områder, hvor der måske ikke er nok til en fuldtidsansat, og sender samtidig et meget positivt signal om social ansvarlighed, både indad- og udadtil.

Finn Christensen fra Køge er et godt eksempel på en medarbejder, som gennem et afklaringsforløb hos BOMI i Roskilde har fundet et godt og passende fleksjob i et køkken. - Efter 34 år som autolakerer følte jeg mig nedslidt, fysisk og psykisk, forklarer han. – Jeg havde faktisk selv opgivet tanken om at kunne udføre fysisk arbejde mere, men forløbet hos BOMI åbnede mine øjne for, at jeg under der rette omstændigheder sagtens kan udfylde en plads i samfundet, smiler han. – Så jeg kan klart anbefale ordningen til både skadesramte personer som arbejdsgivere, understreger han.

Fleksjob-ordningen

Det fremgår jo af betegnelsen, at fleksjob-ordningen handler om, at pågældende personer ikke har ressourcer til at udfylde et helt job. - Der er altså tale om, at virksomheden ansætter en person, som har behov for nedsat arbejdstid, eller som har behov for pauser og hvil undervejs i arbejdsdagen, eller arbejder i nedsat tempo i forhold til alm. personale, forklarer Henrik Olsen videre.
- Til gengæld betaler man kun løn i forhold til den arbejdsevne, personen har. Så hvis en person er skønnet til 50% arbejdsevne, vil firmaets udgift til en sådan ansættelse være 50% af den normale overenskomstmæssige løn på området, forklarer han.
Der er også mulighed for at ansætte en person med en nedsat arbejdsevne på 2/3, hvorved arbejdsgiveren blot skal afholde 1/3 af lønnen.
Personerne ansættes på overenskomstmæssige vilkår på linje med øvrige medarbejdere. Dog med den undtagelse, at der er fuld sygedagpengerefusion fra 1. sygedag, da man i teorien må forudse et større sygefravær fra disse personer.
- I praksis viser det sig dog som oftest, at disse personer er meget loyale og trofaste over for deres arbejdsgivere, og meget velmotiverede i hverdagen, fulde af glæde over at have fundet en arbejdsplads, der kan rumme dem, inkl. deres småskavanker, smiler han.

Jobkonsulent Carsten Scheibelein på vej ud til et informationsmøde på en virksomhed, som har udtrykt interesse for at etablere et fleksjob

Information og rådgivning

- Vi kommer meget gerne ud og fortæller om ordningen i virksomhederne, fortsætter Henrik Olsen. – Vi har et udvidet samarbejde med både Køge og Roskilde Kommune om at hjælpe i opgaven med at koble de visiterede fleksjobbere sammen med virksomheder, der har eller kan skabe relevante jobs.
BOMI kan kontaktes på telefon 46 34 86 00, og du kan læse mere om organisationen på www.roskildebomi.dk. Jobkonsulent Carsten Scheibelein, tlf. 46 34 86 27 og jobkonsulent Michael S. Hansen, tlf. 46 34 86 40 er særlige nøglepersoner på dette område.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.