SSP har succes Flere henvendelser fra borgerne skyldes større kendskab til samarbejdet mellem Socialforvaltning, Skole og Politi, ikke mere kriminalit

- Den stigende kontakt til borgerne handler ikke om, at der er mere misbrug og kriminalitet blandt unge. Det skyldes øget kendskab til SSP. Vi er blevet mere synlige i kommunen, hvilket er med til at styrke den forebyggende indsats, skriver konsulenterne Morten Bæksgaard og Jesper Lauridsen i en ny strategiplan for 2010, der er forelagt Socialudvalget. Netop fordi SSP har så stor succes, vil man fortsætte arbejdet som hidtil. - Vores struktur virker efter hensigten. Der er et stort fremmøde til netværksmøder og alle faggrupper er repræsenteret. Netværksgrupperne har vist sig at være de rigtige fora til at dele oplysninger og erfaringer om børn og unge i området, siger SSP, som ¿løbende blive arbejde på at videreudvikle dette samarbejde¿. SSP har sat sig flere mål for 2010. Blandt andet vil man øge fokus på forældreinddragelse. - At involvere familierne er en vigtig del af arbejdet i SSP. Det er lykkedes at få bredt ud, at SSP tilbyder råd og vejledning. Samtidig vil SSP aktivt støtte op med råd til frivillige forældreindsatser ... Der skal desuden mere ¿skub i udviklingen¿ omkring kommunens såkaldte konfliktmæglere og SSP¿erne vil udvikle kontakten ved førstegangsforseelser. - Vi har prioriteret den tidlige indsats højt. En hurtig og effektiv indsats har i de fleste tilfælde medvirket til, at den unge ændrer adfærd, og at en yderligere negativ udvikling forhindres, siger SSP. SSP deler de unge op i fire kategorier: ¿De lovlydige¿, ¿gengangerne¿, ¿de erfarne¿ og ¿flertallet¿. ¿Gengangerne¿ er den lille kerne af hårdt belastede unge, som er svære at påvirke. Denne gruppe har begået hård kriminalitet. ¿De erfarne¿ er unge, der er i risikogruppen for at blive ¿gengangere¿. ¿Flertallet¿ er unge på gaden, og disse unge er der klart flest af blandt de kriminelle. De unge på gaden er unge, der begår mindre alvorlig kriminalitet. ¿De lovlydige¿ giver sig selv: Det er unge - heldigvis den største gruppe af unge - der aldrig har begået kriminalitet. SSP lægger vægt på i forebyggelsesprocessen at sætte fokus på personers ressourcer frem for på deres problemer, at inddrage familien, at medtænke en ¿stemplingsrisiko¿ og undgå overdrivelser og skræmmekampagner. SSP har helt aktuelt i starten af 2010 arbejdet med de konflikter, der er opstået i Avedøre Stationsby blandt en lille kerne af kriminelle unge - både på den korte og lange bane i forhold til at nedtrappe og forebygge yderligere konflikter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.