Forældre fortsætter kamp mod besparelser på gruppeordninger

Forældre til børn i gruppeordning på Frydenhøjskolen klager til Statstilsynet over kommunalbestyrelsens besparelser på området

Nu er den nye hverdag med besparelser trådt i kraft ¿ og det kan selvfølgelig mærkes, siger forældrene. Samtidig har forældrene netop færdiggjort en klage, som er sendt af sted til Statstilsynet. Forældrene mener nemlig ikke, at Hvidovre Kommunes budgetproces blev udført indenfor lovens rammer. - Vi mener, at budgetprocessen alene tog udgangspunkt i det økonomiske hensyn, og ifølge loven skal man tage hensyn til den enkelte elev, siger Jan Nielsen, der er far til en dreng i Frydenhøjskolens gruppeordning. Forældregruppen mener altså, at besparelserne blev foretaget på et forkert grundlag, der ikke tog hensyn til den forskellighed, der er blandt børnene i Hvidovres gruppeordninger. - Det er ikke sikkert, at vi får medhold i vores klage, men hvis budgetprocessen vurderes af Statstilsynet, så er vi som forældre i det mindste sikre på, at besparelserne skete på et lovmæssigt korrekt grundlag, siger Jan Nielsen. Hvis forældregruppen får medhold hos Statstilsynet er deres håb derfor, at besparelserne kommer op til genforhandling ¿ og altså denne gang bliver udført lovmæssigt rigtigt. Besparelserne kan mærkes Efterårets vedtagne besparelser er som først skrevet netop trådt i kraft fra begyndelsen af februar. I den gruppeordning, som Jan Nielsens søn går i, har besparelserne konkret betydet, at der er skåret 25% i pædagogernes timer. - Det er selvfølgelig svært at sige, fordi der ikke føres statistik på antallet af konflikter, men jeg syntes godt, at man kan mærke besparelserne, siger han. En anden forælder til en dreng i Frydenhøjskolens gruppeordning ¿ Anne Birgitte Madsen ¿ bekræfter, at hun også kan mærke hvordan besparelserne påvirker hendes søn. - Når de skærer i pædagogtimerne, så kommer min søn til at få mindre af den individuelle relationstræning, som han har brug for. Han lærer at regne og skrive, men det sociale, det kan han ikke, siger hun. Anne Birgitte Madsen mener desuden, at besparelserne har endnu en negativ effekt, idet nedprioriteringen af pædagogernes arbejde betyder, at det bliver sværere at tiltrække kvalificeret pædagogisk personale. Dermed mindskes det faglige niveau. En til klage Uanset hvad udfaldet af klagen til Statstilynet bliver, har forældrene til børnene dog ikke tænkt sig at give op. - Det er jo vores børn, det drejer sig om, siger Jan Nielsen. Konkret vil forældrene desuden sende en individuel klage til Klagenævnet for vidtgående specialundervisning. - Nu klager vi over indholdet af tilbuddet. Nu er der reduceret i tilbuddet til vores børn, og den reduktion er ikke sket ud fra elevernes behov og forudsætninger, som lovgivningen anfører, siger Jan Nielsen.. Disse klager vil blive behandlet i Undervisningsministeriet, hvor der vil blive taget stilling til om indholdet og sammensætningen af gruppeordningstilbuddet er i orden.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.